17 d’agost 2006

Pobres astròlegs!

Pobres astròlegs! Ells tan segurs de les seves previsions basades en vés a saber quins càlculs esotèrics i ara vénen els astrònoms i diuen que al sistema solar no hi ha nou planetes, sinó dotze. Ja em diràs com havien de quadrar les cartes astrals!

Els astrònoms -que són els que estudien de debò l'Univers- estan reunits tractant de fixar definitivament què és un planeta i què no. Hi ha una proposta sobre la taula que fixa en dotze el nombre de planetes del nostre sistema solar que quedaria de la següent manera: Mercuri, Venus, la Terra, Mart, Ceres, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú, Plutó, Caront i Xena (aquest darrer amb nom provisional).

Resulta que aquesta és la segona sotragada recent als astròlegs, ja que fa uns anys un estudi va demostrar que de dotze constel·lacions zodiacals, nanis, que n'hi ha tretze i que a més, no totes es troben al firmament el mateix temps. Per tant, tots el horòscops basats en dotze signes (vaja, tots els que surten als diaris, per exemple), són incorrectes.

Però penseu que això afectarà una ciència tan consolidada i tan prestigiosa com l'astrologia? I ara! Ells a la seva: a cobrar per donar un servei de molt dubtosa reputació. Això sí, la gent encantada que els enganyin perquè això de l'astrologia està de moda.




ADDENDA: Doncs finalment sembla que els astrònoms no només no han decidit d'augmentar el nombre de planetes del Sistema Solar, sinó que han desposseït Plutó del rang de planeta. Així el Sistema Solar queda com fins ara, però amb només vuit planetes (sense Plutó). Els astròlegs han protestat -no, no és conya- per aquesta circumstància. Sembla que darrerament, els creixen els nans.


1 Comments:

At 4:09 p. m., Anonymous Anònim said...

De fet a totes les religions els hi passa el mateix, a mida que la ciència investiga, va tirant per terra totes les conviccions inicials. Adan i Eva, la terra no es plana, els estels etc…

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home