05 de desembre 2011

Sots, llums i neteja

Sembla que, dins del poc marge econòmic que té l’actual consistori puigcerdanès, es comencen a fer algunes actuacions molt necessàries. La més destacada, l’arranjament del camí de Vilallobent, a la zona de la Baronia i tapar els múltiples sots repartits per carrers i carreteres de tota la Vila.

Aquestes actuacions eren molt necessàries perquè, sincerament, alguns carrers semblava que haguessin passat per un bombardeig de l’OTAN i donaven força pena. Altrament, m’agradaria saber quants anys feia que no s’arranjaven. Tots sabem que l’anterior consistori preferia gastar-se els diners que no teníem en places noves de trinca que no en carrers. Com tot, en aquesta vida, la gràcia està a l’equilibri.

Ara que arriba el Nadal, també s’ha optat en bona part de la Vila per il•luminació de baix consum. Espero que amb el pas del temps, la il•uminació de carrers, rondes i places es vagi adequant a la normativa catalana sobre contaminació lluminosa, perquè ara no devem complir-la més que en comptades ocasions.

També espero que hi hagi diners per retornar-li un aspecte digne a la il•luminació del campanar, que ara és força trista, tot i que almenys no dóna la sensació de “casa de barrets” que oferia l’anterior.

Un altre punt coix és la neteja del poble. Potser algú es podria pensar que s’ha de renegociar amb l’actual empresa que porta la neteja de la Vila. Però per a aquells que no ho sàpiguen, es va signar un nou contracte amb aquesta empresa de neteja justament el dia abans de la presa de possessió del nou alcalde. No entro en valoracions tècniques sobre si la neteja es fa bé o malament, però trobo molt sospitosa aquesta signatura gairebé feta amb nocturnitat, a hores de la presa de possessió d’un nou gavinet municipal. Vergonyós!

7 Comments:

At 7:07 p. m., Blogger Joana said...

Ostres, ja no hi ha aquelles llums al campanar?

 
At 4:38 p. m., Anonymous jordi said...

amb el tema neteja, també es tindria que ficar al cap la gent que les papereres i contenidors no son un moble sense cap mena d'us, som per fer servir.

 
At 9:07 p. m., Anonymous Pere Real said...

Voleu dir que no sembla que el poble s'ha convertit en un envelat? Clar que amb els gustos no hi ha res a dir.

 
At 5:06 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Pere, a gustos, colors: a mi tampoc m'agrada la decoració nadalenca si és això a què et refereixes.

 
At 2:07 p. m., Blogger Meister said...

L'elogi debilita, digué el gurú Guardiola.

Només veig a la premsa i, en general, a cert sector de la societat, preocupat per elogiar les actuacions i fotre les culpes del que no funciona als anteriors.

Ni una cosa ni l'altra. Per parts:
1.- Treure una il·luminació de "casa de barrets" (per gustos els colors) per deixar-ho a la penombra és fer la feina a mitges.
2.- Tapar forats dels carrers amb temperatures sota zero, força humitat i a dos dies de la neu és ser un INCONSCIENT i garantir-se noves obres d'aquí res.
3.- La neteja no és problema de l'empresa concessionària, és problema de la gent que són uns autèntics porcs. M'agradaria conèixer l'estadística de tones de brossa que es recullen per habitant de la Vila i comparar-ho amb altres indrets. Ens enduríem alguna sorpreseta...
4.- M'agradaria saber qui paga els llums de Nadal. En un país arruïnat, en un municipi arruïnat, amb uns comerciants arruïnats, encara anem prou florits per convertir el poble en un envelat públic de baix consum? En 10 anys no canviaran els llums i no es gastaran un duro més? Perdoneu el meu escepticisme.

Després d'uns mesos del canvi de govern la recepta està clara: despesa, despesa i despesa; impostos, impostos i impostos.

Bingo nois, bona feina!

 
At 3:44 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Amic Meister, tu sempre tan hipercrític ;)

A veure, anem per pams també:

1- Certament, el tema de la il·luminació s'ha quedat a mitges. Particularment ho hauria enllestit ja, però almenys han tret el segell "casa de barrets" que tant lleig feia. Espero que la cosa derivi ràpidament, amb el nou pressupost, en una il·luminació més decent.

2- No sabia que s'haguessin tapat els sots a sota zero, però la veritat ja és mala sort, perquè de dies sota zero n'hi ha hagut poquets darrerament. Si ha estat així, aviat ho veurem, perquè el quitrà saltarà que donarà gust i haurem llençat els calés tontament.

3- Naturalment que hi ha gent molt porca, però jo no parlava d'això, sinó de fer un contracte d'un tema tan important el dia abans del traspàs de poders. Strictu sensu ni tan sols sé si deu ser legal, això.

4- Tema llums de Nadal: difícil de saber. Alguns són de l'Ajuntament i altres són privats. No sé, crec que hi ha un cert desgavell en el tema. Però tampoc entro en el tema. Simplement feia una valoracióp estètica i de consum: a mi no m'agraden, però almenys són ecològics. Un altre tema és qui fa de pagano...

 
At 8:37 p. m., Blogger Meister said...

Els temes clau, i com a resum, crec que són els següents:

1.- La il·luminació estranya no agradava però l'alternativa no és deixar d'il·luminar. Tenim un problema d'imatge turística.
2.- Recordo un dia a les 8 del matí, amb els pedaços a la Baronia, a 2,5 sota zero. No n'hi ha prou en posar el quitrà a temperatura normal si després gela. A més a més, els pedaços de quitrà fred no donen rendiment amb un alt volum de trànsit (França n'és un exemple). També s'ha de tenir en compte que els termòmetres no estan arran de terra, on la temperatura pot fluctuar bastant més avall.
3.- És moralment molt qüestionable però perfectament legal, igual que els blindatges d'alts càrrecs. Al final els polítics no fan res perquè tenen molt clar on guanyen el sou després de perdre les eleccions...
4.- Per més que siguin ecològics, si no els aguantes diverses temporades en són MOLT POC d'ecològics i respectuosos amb el medi ambient.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home