04 d’octubre 2011

Justos per pecadors

El Túnel del Cadí es planteja d'eliminar la gratuïtat del peatge per als residents els caps de setmana. Motiu oficial? No guanyen prou calés. És a dir, massa gent s'ha apuntat a aquesta opció (uns 28,000 entre les comarques de la Cerdanya, Alt Urgell i Berguedà) i molts d'ells no tenen ni cotxe. Vaja, la clàssica picaresca.

Hem de pensar, que moltes famílies que tenen segona residència a la Cerdanya tenen empadronat un dels seus membres aquí per poder gaudir d'aquest descompte. I és clar, ara correm el risc de pagar justos per pecadors.

Esperem que prenguin mesures una mica lògiques i demanin nòmina a un municipi de la Cerdanya o alguna mesura similar i no optin per eliminar la gratuïtat sac. A veure com es desenvolupen les coses...

6 Comments:

At 9:02 p. m., Blogger Joana said...

Si, pobrets, no guanyen prou! Em deuen trobar a faltar, entre tot plegat, no he pujat i per tant no he pagat, que jo pago cada cop que passo. En part ho trobo lògic, però només els que realment no hi visquin.

 
At 9:57 p. m., Anonymous Anònim said...

Agradi més o menys, el Túnel del Cadí va ser un revulsiu per a la comarca.

Va ser una fita que no s'oblidarà, en la història del territori.

Per primera vegada en la història, Cerdanya no quedava aïllada de la resta del país. Deixàvem de viure d'esquenes a Catalunya.

Ben cert és que, en parlar del Tunel, hi ha opinions per a tot, fervents defensors i ferotges detractors.

Jo em situo equidistant.

Com a cerdà en valoro la facilitat que suposa en les comunicacions terrestres, la comoditat en els desplaçaments i l'estalvi important de temps en els viatges. En deploro el terrible impacte que ha tingut (milers de segones residències, impacte visual irreversible, càrrega ecològica de difícil quantificació...).

Els demanaria que deixin de marejar la perdiu. Que evitin crear un greuge comparatiu entre aquests "residents" de cap de setmana i els reals de la comarca.

Per a què hem de menester un consell comarcal, sinó per vetllar pels nostres interessos, el de tots els cerdans, dels d'aquí i dels d'allà, que nosaltres, els de Barcelona, però empadronats a Cerdanya, també hi paguem els impostos (IBI, de circulació...) i taxes variades, sovint abusives (aigua, escombraries) que no usem més que escadusserament i permeten sostenir un nivell de prestacions als residents habituals, que no sé si es podrien oferir en els municipis més petits de la comarca...

 
At 9:02 a. m., Anonymous ert said...

els empadronats a Cerdanya (no residents) vareu pagar l'oro i el moro per segones residencies, coasa que va fer augmentar el nivell de vida de la comarca i es va impedir l'acces a l'habitatge de la majoria de Cerdans.

 
At 9:47 p. m., Anonymous Anònim said...

En el meu cas fa més de 45 anys que estic a Cerdanya.
Ni oro ni moro, el preu, sovint, el fixaven promotors cerdans, es venien amb l'ajut d'immobiliàries cerdanes, que es van enriquir de manera poc ètica.
Discrepo profundament, però això no és pas culpa del nouvingut. és un problema d'origen cerdà que els cerdans, com a col·lectiu, vam permetre en el seu moment.
Ningú s'enrecordà llavors, en l'època de vaques grasses, dels treballadors cerdans ni del seu necessari i just accés a la vivenda.
Els ajuntaments costa que facin habitatge públic i protegit. O els consistoris no els formen cerdans?
Si us plau... Cal evitar la demagògia!

 
At 12:45 p. m., Anonymous Anònim said...

Home ja esta bé, que passa que els de segona residencia no pagan els impostos de cada municipi o que??
Hi ha gent que encara que no estiguin empadronats a Cerdanya passan tant de temps aquí com allà. Picaresca de que?? De que els alcaldes nomes pensin en pujarse els sous??? i això Cerdanya es un bon exemple...o si no pregunteu quant es va apujar el sou l'antic (ja difunt) alcade d'Alp.
Mireu cap un altre lloc que la culpa no es dels estiuejants de curta o LLARGA durada.

 
At 12:45 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola a tots.

Potser arribo una mica tard, però si algú em pogués contestar doncs ho agrairia.

Tenim 2ona residència a la molina. Vaig anar a l'ajuntament d'Alp per treure un abonament de temporada i em van dir que ens costava 75€/adult i 45€/nens. Però en canvi els empadronats paguen 15€/adult i nens gratuits.

Em vaig quedar sobtada, perquè l'explicació que vaig rebre, de la diferència de tracte, és el fet d'estar empadronats o no. Fet que trobo totalment injust ja que nosaltres paguem impostos que es suposa s'utilitzen per mantenir la piscina.

El fet és que m'agradaria saber si algú s'ha trobat en aquesta situació i com ho podem gestionar per tal que aixó canvii.

Jo he pensat en el síndic de greuges, però tambè he vist que hi parlaveu del consell comarcal.

Espero que algú tingui a bé de contestar. Gràcies!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home