19 de febrer 2008

El túnel del Cadí un altre cop

He de reconèixer que el Sr. Joaquim Nadal és el meu conseller “favorit”. Li tinc un especial apreci. Més o menys el mateix que ell ens té a nosaltres, els habitants del Pirineu.

L’altre dia va fer unes sucoses declaracions tot explicant-nos que si algun dia el túnel del Cadí es desdoblés, ens tocaria pagar un altre cop als soferts veïns de la zona. Ah, i que això que les empreses locals no paguin el túnel, ja ens ho podem treure del cap!

Podria fer moltes reflexions sobre tot això, però crec que és perdre el temps. A mi, almenys, ja m’ha quedat prou clar l’interès que aquests senyors tenen pel Pirineu i per la Cerdanya, el Berguedà i l’Alt Urgell i penso votar en conseqüència. Allà cadascú amb la seva consciència i els seus interessos.

Només vull dir que si es pensen que enganyen algú o que som idiotes, que s’ho facin mirar, perquè és prou evident el respecte que tenen pels habitants de les zones de muntanya, que ja suficients problemes tenim com per que ens posin més barreres.

Resumint: si la qualitat del túnel del Cadí augmenta (desdoblament) ho haurem de pagar entre tots. O dit d’una altra manera, haurem de cofinançar entre tots el fet que aquests senyors ens vinguin els caps de setmana a col·lapsar la comarca. Sí, ja sé que també generen ingressos, però com que jo no visc d’ells, tinc tot el dret de queixar-me’n.

D’altra banda, els cerdans i els berguedans ens hem pogut apropar molt més el darrer any gràcies a la gratuïtat del túnel del Cadí. Alguns desplaçaments que he fet a la comarca veïna potser no els hauria fet si hagués hagut de pagar el túnel o, com a mínim, m’ho hauria pensat dos cops.

A fi de comptes, el Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell formen un cert continu cultural que caldria potenciar. Esperem que en un futur no gaire llunyà, gràcies al túnel de Toses (!), que suposo algun dia acabaran fent, es pugui incorporar en aquest contínuum la comarca veïna del Ripollès.

3 Comments:

At 12:33 a. m., Anonymous Anònim said...

La diferencia del túnel de Toses, es que aquest serà gratuït. De fet el recorregut del túnel, la nova carretera de Ribes a la Molina i les variants de Puigcerdà, ja les tens publicades al BOE fa sis mesos.

 
At 8:26 a. m., Anonymous Anònim said...

Sóc hoteler i vaig ésser membre actiu de Depana Cerdanya. I per ambdòs motius estic totalment en contra de la construcció d'una via ràpida que travessi la Cerdanya de túnel a túnel. No necessitem ni autopista ni desdoblaments i com a cerdans ens hi hem d'oposar amb totes les nostres forces. Són interessos de grans economies que en cap cas ens beneficien sinó que ens perjudiquen claríssimament. El Sr Nadal el que hauria de fer és manifestar el seu rebuig a aquest projecte. Cal trobar alternatives per travessar el massís pirinenc sense que sigui amb vies ràpides per a transport amb camió. Potser ens ve al cap que tenim una línia de tren transfronterera? No podríem invertir en aquest sentit? Una vegada més els polítics practiquen el divide i venceràs. No hem d'entrar a la discussió de si el túnel desdoblat ha de ser de pagament o no sinó que no volem que ens desdoblin el túnel.

 
At 9:52 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Completament d'acord. De fet ja en vaig parlar del tema en un altre post. Al final acabarem essent una zona de pas o una ciutat dormitori.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home