25 de març 2014

Hotels i trens



Llegeixo en premsa que ADIF (abans coneguda com RENFE) vol convertir part de l’edifici de l’estació de ferrocarril de Puigcerdà en un hotel. Fins aquí, poca cosa a dir, perquè cadascú fa el que vol amb el que és seu.

Però si ens ho mirem una mica de més a prop, hi ha un parell de detalls que grinyolen una mica. En primer lloc, no podria gastar-se ADIF (o el Ministeri) en millorar l’estat de la via del tren, o en uns trens més còmodes, o en més trens, ja posats, abans que fer-hi un hotel, a l’estació?

En segon lloc, potser que ADIF es dediqués a allò que realment és competència seva: als ferrocarrils i deixi el negoci dels hotels a aquells que porten tota la vida en el sector. No sé si calen més hotels a Puigcerdà. Potser sí, però no entenc que hagi de ser una entitat com ADIF, aliena al sector, qui es dediqui a omplir aquest suposat buit.

Això em recorda a la macrooperació especulativa que va planejar RENFE amb part dels terrenys morts de l’estació de Puigcerdà, per fer una gran promoció immobiliària fa un parell de dècades, que finalment va quedar en no-res, crec que per acció de l’Ajuntament.

En fi, que l’hotel suposo que es farà i tots ben contents perquè tindrem més places hoteleres a Puigcerdà i a la Cerdanya, però jo crec sincerament que ADIF s’hauria de dedicar als ferrocarrils i no a especular amb altres negocis. Després passa el que passa.

3 Comments:

At 8:35 a. m., Anonymous Anònim said...

Qui sap, si l'hotel va com el tren, potser reserves una habitació per un cap de setmana i no te la donen fins diumenge xD

 
At 10:33 p. m., Blogger Joana said...

No sé si calen més places hoteleres, però és molt lleig l'edifici, i que posin més trens i facin la seva feina i no vulguin ficar-se en altres negocis que els van grans.

 
At 9:33 a. m., Anonymous David Isern said...

Sóc hoteler i la competència és benvinguda però està clar que a Cerdanya només propsperen els hotels familiars en què el negoci esdevé un estil de vida. Els hotels ens movem amb ocupacions mitges anuals de 30-35 dies i això en fa molt difícil la rentabilitat. Les cadenes que fan incursions a la comarca, malauradament no prosperen i només porten una guerra de preus quan intenten arramassar el que poden abans de tocar el dos. Crec que realment és ofensiu que amb l'estat que està la línia de tren de puigcerdà es dediquin a invertir en hotels enlloc d'allò en què esperem que inverteixin. Totalment d'acord Enric.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home