04 de juny 2009

Que no tenim què?

Des del Consell Comarcal de la Cerdanya salten guspires d'indignació amb el Govern de la Generalitat. Fa unes setmanes, el Departament de Turisme va decidir crear una campanya de promoció turística per promocionar les comarques que antigament formaven els Comtats medievals catalans. Curiosament estan tots menys la Cerdanya.

Des del Consell Comarcal de la Cerdanya se'ls va fer notar l'absència i la resposta del govern ha estat que no s'ha inclòs la Cerdanya perquè -citem literalment- "la Cerdanya no té cap monument competitiu d'aquella època". Fantàstic! Com si això hagués estat mai cap problema i com si la resta de comarques en tinguessin totes, de monuments "competitius".

El President del Consell, el Sr. Joan Pous, ha afirmat que aquest projecte l'ha dissenyat un aprenent. Jo crec que més que un aprenent, hi ha algun tema polític al darrere. És evident que la Cerdanya és totalment ignorada per l'actual Govern de la Generalitat. Al Consell, governa Convergència i a l'Ajuntament de la capital comarcal -Puigcerdà- els afins a Carretero. No sé quina de les dues coses deuen considerar pitjor.

En tot cas, la comarca és qui surt perdent. No sé si hi ha rerefons polític o si, simplement, és un oblit fruit de la incompetència dels redactors del projecte, però alguna cosa hi deu haver quan en comptes de subsanar l'error se'ns contesta una ruqueria com aquesta.

El Comtat de Cerdanya va ser, juntament amb el d'Urgell, dels més importants de la Catalunya comtal i ningunejar-lo és una manca de respecte envers els cerdans i envers la història. És clar que la història és una d'aquelles coses que admeten tantes interpretacions com interesos hi ha.

4 Comments:

At 8:48 p. m., Blogger Núria said...

Enric, a nivell polític la Seu està igual que Puigcerdà: Consell Comarcal de CiU i Ajuntament CiU/ERC. I el Berguedà no crec que sigui més afí que nosaltres. No penso que sigui aquest el problema, deu ser més la incompetència del que ha fet l'itinerari i dels que l'han validat. Jo també crec que és una vergonya que la Cerdanya no hi estigui inclosa. A més, si fas el recorregut, no té cap sentit saltar-se la Cerdanya!!!

 
At 11:22 p. m., Anonymous David de Prullans said...

També opino que no cal buscar l'explicació en motius polítics. No hi ha hagut cap govern que hagi tingut en compte la Cerdanya ni cap polític cerdà que hagi lluitat per tal que aquests greuges se solventessin. Dit això és una veritable aberració prescindir del comtat de Cerdanya en aquesta ruta i a part de problemes obvis en la comercialització per exemple les empreses turístiques tenim menys punts alhora de demanar subvencions.

 
At 1:31 p. m., Anonymous Manel Figuera said...

Catalunya no s'ha lliurat mai dels tòpics ni de les beatificacions. I el pitjor de tot és que hi ha gent que se'ls creu. Per això penso que la ignorància és de tots. Abans la fe del nostre poble era la Moreneta i ara és el burro català. Si no es coneix el país, mirar-se el melic és el recurs més fàcil.

 
At 9:55 a. m., Anonymous Anònim said...

Hola Enric.
Totalment d'acord amb el teu comentari. Sòc d'Alp però visc a Torelló..encara que continuo tinguen vivenda al poble.
Creec que després de tants greuges històrics vers la nostra terra(i des de temps inmemorials ja son uns quants) hauriem de demanar la independència de Catalunya...!!que ja ni ha prou!!
Salutacions.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home