La nostra natura (y II)
Aprofitant el post anterior, vull fer una mica de publicitat d'algunes de les activitats naturalistes que es fan a la Cerdanya i el Capcir.
Comencem per la botànica. Des de l'any passat, el Grup de Recerca de Cerdanya organitza unes sortides florals alguns caps de setmana destinades a conèixer la flora de la comarca. Les sortides són gratuïtes i l'única cosa que demanem és respecte per la natura. De moment, han tingut molt bona resposta, tant entre la població local, com entre els visitants de cap de setmana. Tenim un blog on es van posant algunes de les fotografies que fem:
http://floracerdanya.blogspot.com/
El 23 i el 24 de maig se celebren al Museu Cerdà les Jornades Micològiques de primavera, on s'exposaran classificades diferents espècies micològiques trobades a la comarca.
Fins el 31 de maig, a la Sala d'Exposicions Temporals del Museu Cerdà podeu gaudir d'una exposició titulada: "La flora d'alta muntanya", amb fotografies de flors d'aquest medi de la Cerdanya.
El dia 6 de juny, coincidint amb una de les sortides que fem, tindrà lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà una conferència a càrrec de Ferran Lloret -doctor en Botànica- qui ens parlarà de les orquídies del Pirineu.
El 27 de juny, l'Albert Garcia -biòleg- ens donarà una conferència sobre els rèptils i els amfibis de la Cerdanya. L'Albert té en projecte una guia sobre les aranyes de la comarca. Tanmateix, el Grup de Recerca ha començat la redacció d'una Guia de la Flora de la Cerdanya i el Capcir, que esperem poder editar properament, un cop estigui enllestit i que portem diversos anys preparant.
De l'1 al 16 d'octubre es realitzarà al Museu Cerdà una exposició sobre les papallones de la Cerdanya. En el futur, està en estudi la realització d'una guia de papallones diürnes de la comarca.
I també per l'octubre, tindran lloc les Jornades Micològiques de Tardor, anàlogues a les de primavera.
Tanmateix, a la revista electrònica del Grup de Recerca de Cerdanya que estem preparant, que es diu Ker hi haurà properament alguns articles sobre el medi natural: un sobre els rèptils i amfibis de la Cerdanya; un sobre els odonats amenaçats; un sobre les poblacions de Galanthus nivalis de la vall (lliris de neu) i un parell de resenyes sobre troballes botàniques recents a la comarca (Gentiana pneumonanthe i Lathraea squamaria).
Si voleu contactar amb nosaltres o voleu informació sobre les activitats que organitzem només ens heu d'enviar un correu electrònic a la següent adreça:
grup@recercacerdanya.org
Com podeu veure, interès sí que hi ha. El que ens falten sóm més mans, per dir-ho metafòricament. Tant de bo el nostre interès tingués efecte sobre l'interès de la resta de la gent de la comarca. Que més voldríem!
1 Comments:
M'apunto les activitats que feu, tot i que em queda un pèl lluny per anar a una xerrada, encara que a bogeries i fer kilòmetres no em guanya ningú!. No sé pas quant temps fa que feu aquestes activitats, però segur que a la llarga la gent de la comarca mostrarà més interès, o si més no, és el que vull creure (en general). Però egoistament, no facis massa propaganda, que és un plaer poder anar pels camins de la Cerdanya sense trobar ningú, no com a d'altres llocs. Per proximitat, el Montseny, em queda més a prop de casa i diumenge hi vaig anar a fer unes fotos de "floretes", que hi farem, la gentada que hi havia era impressionant .
Publica un comentari a l'entrada
<< Home