16 de juny 2009

Enveja

Bellver acaba d'inaugurar un enorme centre cívic que podrà fer servir per diferents usos: teatre, conferències, cursos, etc. La infraestructura és més que notable, especialment per les seves dimensions.

Jo, cada vegada que veig una cosa d'aquestes tinc la sensació de viure i pagar els meus impostos en un municipi de segona categoria o pitjor. Al pas que anem, tots els municipis de més de 1.000 habitants (i alguns de menys) de la comarca tindran un museu, un centre cívic, teatre, etcètera, mentre que Puigcerdà, això sí, disposarà d'un magnífic hospital transfronterer on anar a practicar idiomes.

Per favor! Comprenc que a l'actual equip municipal no li interessi gaire la cultura. Cadascú és com és i tots ens coneixem. Però estem arribant a extrems patètics. Cada cop resulta més difícil representar una obra de teatre al Casino. Des d'aquesta entitat es posen tot tipus de problemes en aquest sentit i com que no disposem de cap sala de teatre públic, doncs a passar tots per l'adreçador.

Del Museu, millor no en parlo, perquè és sempre la mateixa cantinella. S'ha convertit en una vulgar sala d'exposicions de fotografies i quadres i ja està. Jo pensava que un Museu era una altra cosa, però deu ser que no hi toco gaire.

En fi, que enhorabona, bellverencs. Sigui cosa de l'actual govern, de l'anterior o de tots dos, tindreu un magnífic centre cívic on fer activitats de tot tipus. Nosaltres haurem d'agafar el cotxe si volem gaudir de la cultura, perquè a Puigcerdà cada cop és més difícil. Tinc enveja de vosaltres, ho reconec, perquè pel que sembla, al vostre municipi entenen que això de la cultura té una certa importància i que val la penar d'invertir-hi.

5 Comments:

At 11:59 a. m., Anonymous eva-sicoris said...

la meva impressió és que a Puigcerdà només es viu i es fa per la gent de fora......tot va enfocat al turisme i ens oblidem dels que hi vivim tot l'any....

 
At 12:41 p. m., Anonymous jordi said...

Això demostra que no es nomes un tema de buit polític envers als simpatitzants de Carretero com s'havia insinuat (l'alcalde de Bellver ho es), es un cas de voluntat, el govern de l'ajuntament de Puigcerdà no te voluntat de fer res per la cultura.

 
At 6:43 p. m., Blogger Meister said...

No crec que sigui un problema polític, més aviat em dóna la sensació de ser un greu problema sociocultural de la mateixa societat en si. Els poders polítics, únicament preocupats en les pròximes eleccions i en assegurar la poltrona, utilitzen les estratègies que proporcionen més rèdits electorals. Posaré un exemple: si en Planella no hagués portat sota el braç les herències de la remodelació de l'hospital i la residència, l'ascensor panoràmic i el nou hospital transfronterer... hauria guanyat les eleccions? Imagineu-vos ara un alcaldable on el seu programa anés centrat en refer el museu cerdà, un teatre públic, una sala de convencions i un programa ambiciós a nivell cultural. Guanyaria?

Estic convençut que hi hauria molta gent que pensaria que hi ha coses més importants i que no són propostes serioses per ocupar la cadira del batlle; que el que hi ha ha fet més o fa coses més importants...

Com a tot arreu, hi ha una minoria "teòricament organitzada" que necessita certes dosis de droga cultural, però, no ens enganyem, són residuals.

Apostem quanta gent anirà a la teva taula rodona del "mòbing rural"? Una xifra normal seria el 1% de la població de Puigcerdà (90 persones)... A que no arriben a 50?

I això que és un tema d'interès!

 
At 6:47 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Crec que hi ha més gent interessada per la cultura d'allò que sembla a primera vista, però estic amb tu Meister, que sóm minoria i també crec que la gent prefereix, en general, altres tipus d'infraestructures. Però això no vol dir que no es puguin fer infraestructures culturals, que també són necessàries.

 
At 1:37 a. m., Blogger Meister said...

Infraestructures culturals a costa de competència deslleial sobre iniciatives privades?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home