07 d’agost 2008

Volem una estàtua d'en Cabrinetty

Fa uns dies, al curs d'història sobre els carlins, a la Universitat d'Estiu de Puigcerdà, es va parlar de la reforma de la plaça Cabrinetty i sobre el fet que l'Ajuntament ha decidit de no tornar a posar una estàtua del general Cabrinetty perquè "faria nosa". Sembla que és més important poder posar unes veles per fer música.

Bé, no discuteixo les prioritats. A fi de comptes, és a l'Ajuntament, escollit democràticament per tots nosaltres, a qui correspon de fixar-les i sempre hi estarem a temps de canviar d'opinió en aquest sentit.

Però des d'aquí voldria proposar una cosa. Tot i que la plaça Cabrinetty, per raons de nom fóra el lloc ideal, no és l'únic indret de la Vila que podria acollir una estàtua d'en Cabrinetty. A fi de comptes, Puigcerdà es troba en creixement urbanístic. Ens agradi o no ens agradi, és el que hi ha.

Per tant, per què no posar l'estàtua d'en Cabrinetty en un altre indret? De nous espais no en falten i se n'hauran d'urbanitzar molts més. És de bones persones ser agraïts i segur que si es busca, un raconet es troba per posar-hi al vell general que va salvar Puigcerdà d'un setge carlí que hauria acabat en una carnisseria. Pensem-hi tots plegats.

6 Comments:

At 11:44 p. m., Anonymous Anònim said...

Amic, vas errat. Sé de bona font que s'estan plantejant molt seriosament posar l'estàtua. El problema és el finançament i hi tinc unes quantes idees al respecte.

Al cap i a la fi, exigir que la pagui l'ajuntament perquè la volem no em sembla molt just. De fet, el barem de la voluntat hauria de ser la capacitat de mobilització ciutadana i, en aquest cas, és 0.

A mi també m'encantaria que la posessin, però a l'hora de rascar-se la butxaca o no es rasca o només es rasca per l'església i el seu orgue...

 
At 9:13 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Meister, l'Alcalde en persona va dir això que no li interessava posar l'estàtua a la plaça Cabrinetty.

Respecte del tema del finançament, començo a estar una mica tip de sentir aquesta excusa. D'on han sortit els 50.000 euros per posar floretes als carrers? Fer una estàtua no és tan car, a menys que la vulguis de bronze, és clar, però la que hi havia era de marbre.

Puigcerdà es podia permetre una estàtua d'en Cabrinetty fa cent anys i ara que és ric no? No m'ho crec ni borratxo, vaja.

Sobre el tema de la mobilització ciutadana, tens raó, potser hauria de sortir de la gent, però tenint en compte que ja els han dit que a la plaça Cabrinetty no la hi posaran, ja em diràs quina motivació pot tenir ningú.

De tota manera, entenc que no se li pot exigir a l'Ajuntament que ho faci i ho pagui tot. En això estic completament d'acord i crec que la iniciativa popular que existeix pertot arreu, llevat de a Puigcerdà, hauria de tenir més protagonisme.

 
At 9:56 p. m., Anonymous Anònim said...

Home, potser al bell mig de la plaça Cabrinetty no és el lloc adequat per donar-li un ús racional a l'espai... A més a més, crec que l'idoni seria fer-la de bronze i així almenys durarà. El marbre, segons com, és més car que el bronze.

A més a més, dubto molt que si hi hagués un projecte racional i econòmicament viable l'alcalde s'hi oposés... Em semblaria una tonteria, vaja.

I per les floretes, si no vaig errat eren sobre uns 20.000€. Sí, són diners, però el resultat ha estat prou bo, segons el meu gust. I ja només que sigui per racionalitzar la despesa de recursos, crec que 20.000€ en flors repartides per tot el poble comparats amb, posem-hi, 10.000€ d'una estàtua ben xula a la Cabrinetty no són ni de bon tros cars... Però bé, això són diferències de criteri i convé tenir disparitat d'opinions.

A mi el que em sembla escandalós és gastar-se 30.000€ en un parell d'horetes de M-Clan. Però ja se sap, la gent sol estar faltada de criteri i no s'hi pot fer res.

 
At 10:11 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

No cal posar l'estàtua al mig. En tot cas, ja et dic, l'excusa de la manca de calés és meravellosa, perquè cobreix tot allò que no interessa.

De totes maneres, més que oposició, jo crec que hi ha manca d'interès. Quants vilatans se'n recorden de qui fou el vell general?

Tema flors: a la premsa va sortir publicat 50.000 euros.

Completament d'acord amb això de M-Clan. En fi...

 
At 4:41 a. m., Blogger Meister said...

A mi em sembla que el Miquel Spa a vegades té problemes de sordera als plens... Jo que a Manresa llegeixo el Regió 7, no en sol encertar ni un de número. O se'ls apunta barrejats, o se'ls apunta malament, o se'ls inventa perquè no estava al cas...

 
At 9:09 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Sí, què m'has de dir d'aquest bon home. Bé, suposem que són 20.000 euros en comptes de 50.000 euros. Resulta que són de "lloguer". Dit d'una altra manera: si l'any vinent volem floretes, 20.000 euros més.

Per cert, un membre del grup de CiU em va dir l'altre dia que ells no estaven d'acord d'aquesta mesura en contra del que deia l'article.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home