30 de juliol 2008

Augment de policies a Puigcerdà

Sembla ser que l'Àjuntament ha decidit de reforçar la policia municipal amb la incorporació de dos nous agents. Me n'alegro, de la mesura. La policia municipal fa temps que necessita un reforç, ja que cada cop sembla haver-hi més incidències d'ordre públic. Deu ser cosa del signe dels temps.

Sóc dels que creu que la inversió en policia -sigui del tipus que sigui- és una bona mesura, sempre que es faci amb seny i dins dels límits d'allò que és raonable. Va haver una època en què semblava que això d'invertir en policia era poc "progre" i entre aquests i els neoliberals que ho van deixar tot a la seguretat privada, es van generar unes mancances que encara arrosseguem.

Puigcerdà i la Cerdanya en general és una zona conflictiva. D'una banda, la presència de fronteres fa que el tràfic de mercaderies il·legals (armes, droga, contraban de tabac, etc) estigui a l'ordre del dia. D'altra banda, pel fet de ser zona turística, les nits solen ser mogudetes en segons quines èpoques de l'any.

Darrerament hem vist un increment considerable de les bretolades: trencaments de papereres, contenidors, arbres i altre mobiliari urbà, així com un augment significatiu de robatoris a botigues i domicilis particulars.

Per tant, una presència més marcada de policia local (tant Municipal com de Mossos d'Esquadra) crec que és una bona notícia. Tant de bo no calgués la presència policial, però l'home és com és i no pel fet que ens agradaria que fos d'una altra manera, canviarà de la nit al dia.

Només espero que aquest augment policial es tradueixi en un increment en la seguretat pública i del civisme. Sobre tot, el que m'agradaria és no tenir la sensació que regna la llei de la selva, que qualsevol pot estacionar el cotxe on vulgui, que qualsevol persona que passeja un gos deixi que l'animal es cagui al mig de la vorera, que qualsevol borratxo pugui destorbar el descans i la tranquil·litat d'altres vilatans.

Suposo que tot això serà difícil. Algunes mesures ja s'han posat en marxa per aconseguir-ho, tot i que trobo que seran del tot insuficients, ja que potser ara el problema més important que té ara mateix la policia municipal és la manca d'un espai propi, ja que les actuals dependències han quedat massa petites.

26 Comments:

At 12:49 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Cada mañana o tarde que voy a la villa veo coches mal estacionados por doquier.
Veremos si con estas incorporaciones se reparan esos pequeños detalles.
Por si acaso, habrá que documentar esas faltas de aquí en más y luego colgarlas en un blog.
Al menos se sabrá si se trabaja con eficiencia o no.
Por ejemplo, el propio camión del ayuntamiento, ese que era de los bomberos suele aparcar en lugares no autorizados y sin señalizarlo.

Pero primero dejemos que pase Agosto, y luego demos una primera opinión.

 
At 1:48 p. m., Anonymous Anònim said...

Com sempre el consistori amaga la trista realitat. Es cert que hi han 2 nous policies locals però, a 1 l'han fet fora i un altre a marxat 1+1=2. La policia local funcionarà correctament quan l'ajuntament no la consideri la seva policia privada. Respecte al local, ja tenien un a la plaça dels bombers però, aquest local el destinen a les oficines de XALOC (xarxa de recaptació local), de la qual Joan Planella es president.

 
At 2:33 p. m., Anonymous Anònim said...

No sé si algú amaga la realitat, però l'Enric és testimoni, com un servidor, de l'actuació del policia local que van fer fora un dia al davant de l'Innsbruck: 3 cotxes mal estacionats en zona groga que havien de ser multats i el paio xerrant amb els conductors tan amics (semblava que els coneixia). Després se'n va anar i els cotxes es van quedar allí pel cap baix una hora i mitja (vam marxar d'allí i encara hi eren, vés a saber tu quan s'hi van estar...). També vull recordar que aquest "personatge" va incomplir la llei electoral repartint piruletes de CiU a les portes del col·legi electoral a la gent.

I això que jo no en sé pas res d'aquestes històries, i mireu que m'hi passo poc temps per Puigcerdà, però me n'alegro que l'hagin "purgat" a aquest individu que no fa bé la seva feina.

I veig que l'Amaro torna fort: "EL AZOTE DE DIOS Y DE JOAN PLANELLA, V PARTE". Això promet gresca i divertimento.

 
At 2:53 p. m., Anonymous Anònim said...

Em sembla Meister que vas molt errat. Ningú va repartir caramels de CiU al col·legi electoral, tot i que els de ERC van trucar a Mossos d'Esquadra i van comprovar que no era cert. Sembla ser que els que teniu la pell fina sou els de ERC i no parlarem de furgonetes que van arribar de la residencia d'avis.

 
At 3:55 p. m., Anonymous Anònim said...

Que triste tiene que ser alegrarse de que despidan a alguien. ¿sabes si tiene familia a la que mantener?. Las desgracias de los demas no tienen que alegrar a nadie.

 
At 8:11 p. m., Anonymous Anònim said...

De palanganes el món n'és ple. I ja n'hi ha prou que els palanganes visquin de la feina de tots els demés honrats.

Ja només per això, un palangana menys xupant de l'administració, me n'alegro. Es digui com es digui el palangana en qüestió.

I això colega, de que els d'ERC tenim la pell molt fina... No sé on has vist que sigui d'ERC. Potser l'egocentrisme et fa perdre, amic.

Jo mateix em vaig menjar una de les piruletes que repartia aquell bon home, així que no em vinguis amb tonteries.

 
At 11:24 a. m., Anonymous Anònim said...

Significat de palangana? no es broma, no se que significa. El caramel que et va donar deia alguna cosa d'algun partit? Perquè la junta electoral central va concloure que no. El fet de que siguis o no del partit que mana realment es indiferent però la manca de critica es sospitosa.

 
At 11:28 a. m., Blogger Juan Amaro said...

Acerca de lo sucedido con los abuelos se comentó mucho.
De policía permisiva eso se vé cada día, pongamos el ejemplo de cierto patisero que aparca su coche cada día laborable y el cual no recibe aprcibimiento alguno.
A saber qué carnet de qué partido ostenta.
Lo cierto es que hace falta una policía local más efectiva.

Por cierto de eso hablaba el plan de gobierno: manos limpias y eficiencia.
Manos limpias no sé pero INEFICIENCIA sí.
Algo más, he visto una furgoneta con un cartel en naranja flúo con la leyenda "brigada municipal" o algo así, alguno más que chupa del bote o un ciudanado del cual necesitaban servicios en realidad?

Y a que estamos, se llama a concurso en este caso o basta con ser afín a ERC?

 
At 11:32 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Difícil de definir "palangana", però suposo que és un terme despectiu, per la qual cosa, demano que no cotinuïs per aquí. meister.

Cadascú té dret a opinar el que vulgui, però amb respecte als altres, si us plau.

En tot cas, jo no m'alegro que fotin al carrer a ningú i menys si hi ha un rerefons polític en la qüestió. Però és el que sol passar quan una persona que treballa a un Ajuntament pren partit de una opció contrària a la d'aquells qui manen. No em sembla bé ni ho justifico, que quedi clar. Però a molts polítics (i a la gent en general) els costa molt separar la política de les qüestions personals, sobre tot en l'àmbit local, que és molt proper al ciutadà.

Totes les administracions municipals han tingut conflictes de personal, per desgràcia, amb les seves fílies i fòbies. Potser aquesta n'ha tingut més perquè porta més d'una dècada al poder.

Us demano, per tant, que no entreu en qüestions personals que estan fora de lloc. Del tema del post, discutiu tot el que vulgueu.

 
At 11:35 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Un altre comentari. M'agrada que al bloc hi hagi activitat, però detecto que només hi sol haver comentaris crítics cap a l'Ajuntament i concretament cap a ERC. No és que m'importi personalment, cadascú és lliure de tenir la ideologia que vulgui, però tampoc voldria que això es convertís en una plataforma d'atac sistemàtic cap a l'Ajuntament.

El bloc és un espai més o menys lliure (no admeto insults ni apologies de coses clarament il·legals) d'opinió que comparteixo amb tothom que tingui clar això: que es pot opinar lliurement i democràtica, però amb respecte cap al proïsme.

 
At 12:01 p. m., Anonymous Anònim said...

Gracies per la aclaració i per si no ho he dit mai, moltes felicitats per aquest bloc i el treball que fas. Per Juan Amaro, podries obrir el teu bloc a comentaris sense que la persona en qüestió tingui un altre bloc? merces

 
At 1:10 a. m., Anonymous Anònim said...

No si ara haurem de defensar els ineptes que no fan la feina perquè no sigui dit que se'ls fa fora per motius polítics...

Les piruletes portaven una bossa blava on hi deia clarament CiU. Però això és anecdòtic, a mi ningú em va portar a declarar a la junta electoral...

I bé, entenc per palangana algú que no fa la seva feina, és ineficaç i fa el gandul. Aquestes tonteries només es discuteixen a Puigcerdà, a altres llocs com Manresa ho tenen tot molt més clar. Per no parlar de Sitges, on controlen els paios que miren els tiquets de zona blava amb la policia local! Si detecten patrullant un cotxe mal aparcat o així, ho vaig veure l'altre dia que hi vaig anar, es van esperar un temps prudencial a que aparegués algú que li posés multa, això no va passar, van fer unes trucades, van posar la multa i quan va aparèixer l'individu en qüestió, li van fotre una bronca que feia època.


En resum, dir que s'ha fet fora algú per qüestions polítiques em sembla un subterfugi de qui li interessava que aquest individu ostentés aquella posició. El sensacionalisme i el criticar sistemàtic em semblen lamentables, però bé, cadascú amb la seva consciència.

Jo entenc que per fer fora algú de la seva feina és que l'ha hagut de fer molt grossa, o sigui, s'ha fet per qüestions laborals, i encara deu estar per veure si l'acomiadament és procedent o improcedent... O algú en té alguna notícia?

Tema Amaro: no viu a Prats? Doncs hauria d'estar-hi empadronat i que li foti bulla als polítics de Prats (província de Lleida) i els hi munti una colla gegantera i els seus lios que a Puigcerdà ja ens els sabem muntar prou bé...

 
At 9:36 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

D'acord. Sobre el tema de les multes per estacionaments incorrectes i coses per l'estil, també estaria bé que quan un policia posa una multa, després no vingui el regidor pel darrere i la hi tregui perquè és amic seu. Conec casos. Això desmotiva el més pintat.

Però coincideixo amb tu en què hi hauria d'haver un control molt més estricte del tràfic rodat. A mi no se m'acudiria mai de la vida deixar un cotxe sobre la vorera impedint el pas de vianants, en una zona d'exclusió del tràfic, en una cantonada o davant d'un gual. I això és el pa nostre de cada dia a Puigcerdà. Només cal donar una volteta de deu minuts per veure exemples de tot això.

No sé si els policies no fan la seva feina o tenen instruccions de no atabalar o no serveix de res. Però en altres llocs, com bé dius Meister, això no passes. Cites Manresa o Sitges. Jo et citaré Roses, on si pares un moment per comprar el pa, ja tens la grua que se t'enduu el cotxe. Tot és qüestió de voluntat política.

 
At 11:02 a. m., Blogger Juan Amaro said...

Puigcerdá es capital de comarca y punto casi obligado de trámites y compras para quienes vivimos cerca pero no contamos con los mínimos necesarios en las villas.
Como contribuyente y como ciudadano me siento en el derecho a expresarme.

Por comentarios vertidos aquí mismo deduzco que uno de los urbanos pertence idielogicamente a otro partido político y que podría haber sido esa la causa de despido.

Por críticas a el ayuntamiento si las recibe será por que algo mal hace.

Acerca del comentario de Jordi, le adjunto las direcciones de los blogs en los que emito opinión y donde podrá si así lo desea, exponer su comentario http://associacionousciutadans.blogspot.com/
http://asiteveopuigcerda.blogspot.com/

Por último, estoy leyendo los comentarios corrosivos que vierte el ayuntamiento a los comerciantes de la villa, donde los cataloga entre otras cosas de nulidad de visión comercial, los mismos me parecen muy desafortunados y creo sinceramente que este tipo de descalificaciones en una publicación de tipo institucional están de más.
Jordi y Enric. Justo esta mañan pensaba colgar algo en mis blogs y de hecho así será, pero a veces sucede que en la participación de este, dejas ya algunas cosas que pensabas decir en el mío y por lo tanto lo encuentro redundante, solo eso.

 
At 11:20 a. m., Anonymous Anònim said...

Per aclarir certs temes, 5 mesos abans de les eleccions municipals es va parlar d’aquest senyor en algunes reunions d’esquerra. No per la seva labor, que no ve al cas en una reunió d’un partit polític sinó de la seva afiliació. Es va considerar que ocupant el lloc de feina que tenia, era un perill per la informació que pogués passar a l’oposició. Com diu el Sr. Meister, si que donava piruletes al col•legi electoral però sense marques i sense cap bossa blava com s’ha dit aquí. Per acabar, 4 mesos enrere, en una petita reunió de 4 persones es va decidir que es tenia que fer alguna cosa amb aquest policia perquè tot i haver estat advertit, ell continuava estant afiliat al partit polític en qüestió i donant mostres del mateix.

 
At 1:16 p. m., Blogger Juan Amaro said...

la pregunta entonces es: un policía u funcionario municipal no puede estar afiliado a partido político alguno?
por que, de ser así este ayuntamiento ha incurrido en un fraglante atropello a la libertad individual y por tanto debe de ser denunciado y el funcionario en cuestión retornado a su puesto de trabajo.

 
At 3:36 p. m., Anonymous Anònim said...

Sempre el rumor des de l'anonimat. En canvi, quan s'ha d'elogiar quelcom, el nom surt sempre en primera línia.

No perdem el món de vista per una cadira! El que deu passar és que massa anys estant dret deu socarrimar una mica l'ego de no sé pas qui.

Detecto que algú ha d'estar molt apurat per utilitzar un pobre titella per treure'n un benefici polític.

I la piruleta era de CiU, que encara tinc ulls i tu no te la vas pas menjar, o potser m'hi vas posar tippex? Si és que se'm poden dir moltes coses, però mentider no n'és una.

 
At 4:20 p. m., Anonymous Anònim said...

Doncs mira si que es pot dir que ets un mentider.

 
At 6:21 a. m., Anonymous Anònim said...

Me la bufa el que pensis, anònim. Els meus actes i la meva trajectòria m'avalen davant de qui m'han d'avalar i no penso entrar en provocacions estúpides que no vénen al cas.

Tema tancat.

 
At 10:27 a. m., Anonymous Anònim said...

Com be diu l'amic MEISTER no ha estat mai d'ERC mes aviat de les JERC. Per cert et torno ha dir que esta molt maco amb corbata :)

 
At 11:32 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

La veritat és que l'escabrós assumpte de les piruletes m'ha cridat l'atenció. Ho investigaré, tot i que ho trobo un pèl surrealista.

Personalment em consta que el Meister no té fama precisament de mentider, sinó de tot el contrari.

Per cert, Meister, és cert això de tu i la corbata? Hi ha fotos? ;)

 
At 12:40 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Mentiroso no sé pero que falta a su palabra ha quedado demostrado.

El soporte o como mínimo las disculpas acerca de las pruebas que solicitó tendrían que estar, al menos así puede demostrar que si bien no tiene palabra o no puede hacer nada, puede tener la dignidad de reconocer que acusó sin base firme.

 
At 12:52 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Si us plau, estalvieu-vos les desqualificacions personals o passaré la dalla.

 
At 1:12 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Enric,usted lo ha visto o leido.
No pasa si Meister es un mentiroso, cosa que ni cerca de afirmarlo, pero, perdone la insistencia en el tema del la palabra dada, para mí el comprometerme a algo es un acto de honor y una reafirmación a mis principios.
Pero no le pido a Meister que cumpla, sencillamente le pido que responda al tema de las pruebas.

Creo que es lo justo, por que él afirmó algo que ha quedado demostrado no era así.
Todos podemos equivocarnos, incluso Meister y no por eso se acaba el mundo, a veces se gana perdiendo y otras se pierde ganando.
No lo sitúo en ninguno de los dos bandos, pero póngase en mi lugar, Meister me acusó entre otras cosas de apoderarme de la colla y de varias cosas más.
Qúe menos puedo pedirle que reconozca un error?

Usted me aconsejó no hace mucho que dejase las cosas como estaban.
Tengo que decirle que no va a ser así con respecto a el ayuntamiento y su comportamiento de cara a la colla y los que la integrábamos.

Creo en Dios pero no por ello pondré la otra mejilla, pelearé una y mil veces ante un atropello, máxime cuando este se comete sin tener una sola razón.
Usted y yo podemos tener coincidencias o no, pero seguro que al igual que yo, al café no le pone sal.

Lo mismo sucede con las diferencias que pueda tener en el tema ayuntamiento, cultura y tradición no significan política, eso, creo tanto usted como yo, lo tenemos claro.
Existen antecedentes, el caso de ANA PAGES es un claro ejemplo, y si nos callamos por que siempre ha sido así es asumir que el hecho de tener responsabilidades políticas les dá derecho a ir por ahí haciendo lo que les vá en gana.
Mas o menos como lo que sucedió con un comunicado de caracter institucional donde se descalifica a los comerciantes, algo desafortunado pero sobre todo, ejemplo de que están acostumbrados a llevarse la gente por delante.
Durante siglos se afirmó que el mundo era plano, y a Colón lo trataron de loco, hasta que, pruebas por delante admitieron lo contrario.
Esa será mi lucha con este ayuntamiento: que sepan respetar a la gente, y sobre todo, que no mezclen política con el resto de actividades.
Para culminar, me gustaría que alguien me dijera qué tipo a plataforma personal puedo tener, dado que no voto, ni tengo, de momento nacionalidad,ni dinero, ni influencias, ni poder alguno, más que mis dos brazos y mi salud como todo capital.
¿A qué le teme Planella de mi parte? es absurdo.

 
At 1:40 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

A veure, jo crec que ho he deixat clar, però ho diré una darrera vegada. Això és un bloc d'opinió, no un lloc on es vénen a ventilar temes personals. Per això hi ha altres conductes. És per aquest motiu que us demano que us atenyeu als temes que es tracten a cada post. Si algú té un problema personal amb algú altre, que ho solucioni per altres vies.

Això no és una plaça pública. Les opinions són totes benvingudes, però les vendette, no.

Igualment, ja heu pogut veure que quan hi ha desqualificacions personals, ho tallo ràpidament o borro el post en qüestió.

Les referències històriques em semblen molt respectables, tot i que crec que no vénen al cas.

 
At 2:45 p. m., Anonymous Anònim said...

Hi ha fotos i la corbata portava un estampat de porquets verds que fumen porros. Ah, també n'hi ha unes en pilotes amb tots els meus amics de les JERC el dia que vam sortir tots plegats a buscar trufes...

Si és que la imaginació de la gent i l'ànsia d'especulació combinades amb el tirar la pedra i amagar la mà i un sentit de l'humor surrealista crea tonteries com l'anterior.

Reitero, tema tancat fa 6 posts.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home