08 d’agost 2008

Petjades

Pels carrers de Puigcerdà han aparegut al terra unes curioses petjades de color groc que indiquen camins a seguir dins del poble i que comuniquen els diferents punts d'informació que s'hi han instal·lat.

Els plafons, molt similars als que hi ha a Llívia des de fa un any, es troben en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) i expliquen aspectes puntuals sobre la Vila de Puigcerdà.

Estic molt agraït especialment al plafó explicatiu que hi ha a la plaça Santa Maria. Com a mínim, a partir d'ara, no hauríem de sentir a dir tonteries com que el campanar és una de les torres de l'antigua muralla (?) o que és la torre d'un castell.

Clar que per què això funcioni, la gent s'hi ha d'aturar a llegir-los, cosa que no sempre passa. A fi de comptes, això de llegir és molt feixuc per molta gent, que prefereix ser feliç en la seva ignorància. Que li farem!

En tot cas, crec que és un element indispensable per a una població que es vanta de ser turística. Espero que el vandalisme no redueixi aquests plafons a trossets, tal i com ha passat amb els de l'estany de Puigcerdà, els quals, per cert, caldria renovar, que fan força fàstic.

En tot cas, si es vol promocionar in situ la Vila, hi ha mesures addicionals que fóra convenient d'estudiar. No costa tant ser originals, especialment si hi ha la voluntat de ser-ho i pressupost per dur a terme les idees que sorgeixin.

Em consta que moltes persones han anat presentant projectes en aquest sentit des de fa força anys i que no els han fet gens ni mica de cas. Esperem que la receptivitat per part d'aquells que han de promocionar la Vila augmenti una mica.

1 Comments:

At 9:57 p. m., Anonymous Anònim said...

Et pronostico que en menys d'un mes ja n'hauran pintat més de la meitat amb grafitis i signatures.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home