Crònica d'un cap de setmana
Arriba el mes d'agost i tot són corredisses per veure qui organitza més coses en menys temps a la nostra comarca i, de fet, a tot el país. Ja se sap: el gruix de la població està de vacances i cal entretenir-los com sigui. I si de pas els podem treure uns calerons, millor que millor.
És per això que si vols anar als actes que t'agraden, molts cops acabes amb un cert estrès o empatx degut a la gran quantitat que hi ha en poques setmanes, encara que això comporti que la resta de l'any esdevingui un complet desert pel que fa a certes activitats.
Per exemple, dissabte pel matí, vaig anar a la interessant conferència que va fer l'Oriol Olesti sobre el jaciment arquològic ceretà del Castellot de Bolvir, on se'ns va explicar l'estat actual de les investigacions i els projectes futurs per a aquest indret.
Des d'aquí vull felicitar l'Ajuntament de Bolvir per la seva visió en aquest punt. Crec que les darreres notícies demostren que es tracta d'un jaciment de primera magnitud a tot el Pirineu i en alguns aspectes únic i que podria formar en el futur part de la ruta dels ibers. Per sort no tothom passa l'excavadora quan troba unes restes arqueològiques.
Després del dinar que vam compartir amb els ponents, vaig anar a Montellà, on es feien dues xerrades interessants organitzades pel GAM (Grup d'Amics de Montellà) que enguany celebra el seu 25è aniversari. La primera era sobre el Sr. Gavín, que té l'arxiu col·leccionista més gran del món.
El Sr. Gavín ens va parlar de la seva afició per la fotografia, en especial i gràcies a ells s'ha pogut realitzar una exposició fotogràfica de totes les esglésies del Baridà. Cal tenir en compte que en el seu dia, va fotografiar totes les esglésies de Catalunya i que fins i tot n'ha descobert restes d'algunes de les quals es tenia notícia però que havien caigut a l'oblit.
La segona conferència, més aviat un concert, en la va donar el Sr. Blasco, creador del Museu de l'Acordió d'Arsèguel i fundador i membre del grup de folk pirinenc, el Pont d'Arcalís. Ens va mostrar diferents tipus d'acordions, ens va explicar la seva història i va tocar diferents peces amb cadascun d'ells. Una conferència magnífica que tots els assistents vam agrair moltíssim.
Per la nit, vam anar amb uns amics a veure El Retaule de Sant Ermengol, una peca teatral única al Pirineu, que per desgràcia no és prou coneguda. A l'igual que l'any passat, ens va agradar moltíssim i vam poder felicitar el seu director, el Sr. Obiols, en acabar l'espectacle.
El magnífic entorn del pati del claustre de la Catedral de la Seu, amb una impressionant il·luminació i l'aprofitament reeixit dels espais històrics, fan d'aquesta peça tot un goig i des d'aquí us animo a que l'aneu a veure.
Diumenge pel matí i per la tarda vaig descansar una mica, tot que si hagués volgut, podria haver anat com molts altres anys a la interessant Fira de Sant Llorenç a Bellver, que combina el mercat de productes artesanals amb espectacles folklòrics.
Finalment, per la nit, vaig anar als Concerts de Llívia, que oferien un interessant repertori de Beethoven, Janacek i Dvorak a càrrec de l'exquisida Orquestra de Cambra de Praga i amb la intervenció estelar del pianista Igor Ardasev, les mans del qual volaven sobre el piano, amb una sensibilitat inigualable.
0 Comments:
Publica un comentari a l'entrada
<< Home