08 d’abril 2008

L’estrany robatori

Avui me n’he assabentat d’una d’aquelles notícies que, d’absurdes com són, resulten difícils de creure. Sembla ser que algú va robar diumenge per la nit vint dels arbres que van plantar els escolars la setmana passada a la festa de l’arbre. Els van arrencar i se’ls van endur.

No entenc com és la mentalitat d’una persona capaç de fer una cosa així. Ja no és pel robatori en sí, ja que els arbres han costat uns diners, o pel fet ecològic: és per robar un arbre que han plantat uns nens. Com es pot jugar d’una manera tan fastigosa amb la il·lusió d’uns infants?

No sé quin sentit té tot això. No sé si és una bretolada, un robatori per treure diners o si algú volia uns arbres pel seu jardinet. De fet, gairebé que prefereixo no saber-ho, perquè ja prou fàstic em fa la notícia. Suposo que no en té cap, de sentit.

Què hem de fer? Posar un policia a cada cantonada per vigilar els béns públics? Posar càmeres de vídeo i convertir la Vila en una mena de circuit tancat de televisió, en una gàbia tipus Gran Hermano?

He sentit molts cops que quan l’Ajuntament planta flors en jardins públics o bé es posen testos amb flors en edificis públics, és la cosa més “natural” del món adonar-se que, al matí següent, han volat. Sembla ser que les flors van molt sol·licitades.

Després no m’estranya sentir que a tal o qual obra han robat material, que ha desaparegut un banc públic o moltes històries semblants. No hi ha cap respecte per la propietat pública. Suposo que hi ha gent amb una mentalitat malaltissa que els fa creure que si es pot agafar, doncs l’agafes i llestos. Així anem!

2 Comments:

At 5:37 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Realmente es de alucine.
Parece más obra de personas insensibles y con tendencia a dañar por dañar que el llevarse los árboles por beneficio económico.
Estuvimos junto a nuestro hijo que el viernes había plantado jutno a otros niños del colegio su árbol.
Comentamos que parecían carecer de agua y rezmos literalmente para que la mayoría de ellos sobrevivan.
Pero esto más que una salvajada parece otra cosa.
Que no sobrevivan las plantas y árboles de la Plaza Del Call es casi algo natural, pero estos otros árboles me parece algo raro y condenable.

 
At 9:08 p. m., Anonymous Anònim said...

Tant a prop de França i amb accés directe, no se que pensar.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home