15 de gener 2008

Un nou Patronat de Turisme

L’Àrea de Promoció de l’Ajuntament de Puigcerdà ha decidit de fer un replantejament de l’obsolet Patronat de Turisme de la Vila i implicar el sector privat (hotels, restaurants, comerços, etc) en el seu funcionament i també en el seu finançament, seguint el model que tenen altres municipis turístics com Olot o Sitges.

Crec personalment que es tracta d’una bona idea si es porta a bon termini. Els darrers anys es detecta a la societat civil un passotisme que considero molt perillós, consistent a demanar solucions per tots els problemes al govern, ja sigui estatal, autonòmic, municipal o comarcal.

Però aquesta societat civil, que havia estat l’orgull i la punta de llança de la modernitat catalana, s’ha aburgesat de molt mala manera i ara no mou un dit per res. Per tant, crec que aquesta iniciativa pot ajudar a trencar a la nostra Vila aquesta nefasta tendència, tot i que penso que serà difícil.

Més que res perquè el sector privat no es troba en aquests moments sobrat de diners i per altra banda perquè li plouen impostos pertot arreu. Tot i així, ara que es comença a detectar l’inici d’una certa crisi a la Cerdanya, potser ha arribat l’hora de posar fil a l’agulla.

L’Ajuntament de Puigcerdà no té prou diners com per fer una promoció turística prou potent, en especial si es volen fer coses amb cara i ulls. Evidentment, podria fer-ho, però això li suposaria haver de renunciar a partides necessàries en altres àrees, cosa que fora impopular i poc pràctic, ja que algú altre les hauria d’assumir i, tal i com estan les coses avui dia, no sé qui ho faria.

També és cert que racionalitzant la despesa i anant tots alhora es podrien fer més coses, no com ara, on cada municipi cerdà té el rei al cos i fa la política que més li agrada sense tenir en compte els altres.

Però en qualsevol cas, és una bona mesura. El sector privat no només hi ha d’aportar diners –ja que si la cosa rutlla, serà el principal beneficiat econòmic de l’èxit de la mesura- sinó que també ha de posar el sue granet de sorra donant idees i col·laborant en aquelles que surtin.

Per desgràcia, no és aquesta l’actitud general que ha tingut el sector privat els darrers anys. Alguns desacords entre l’Ajuntament i aquest sector fins i tot han tingut una certa repercusió mediàtica. De vegades, per raons polítiques, és cert, però d’altres, per simple manca de voluntat d’enteniment de les dues parts.

Li desitjo al nou Patronat que pugui sortir d’aquesta iniciativa molta més sort que la que l’actual ha tingut i espero que tothom s’impliqui de valent. Tots hi sortirem guanyant.

5 Comments:

At 10:36 p. m., Anonymous Anònim said...

Estem amb el mateix de sempre, Puigcerdà Puigcerdà i Puigcerdà. Jo no crec en un patronat de turisme exclusiu de Puigcerdà, ni d'Alp. A mi tant se me'n foten que els polítics estiguin picats entre ells. Reclamo un patronat de Cerdanya amb tots els ajuntaments, estaments oficials i empreses privades dintre. Tot ens aniria millor.

 
At 4:15 a. m., Anonymous Anònim said...

a mi m'agradaria veure negociar al Sr. Pous en tota aquesta cosa... algú es veuria amb cor d'entendre-s'hi? Utopia

 
At 11:52 p. m., Anonymous Anònim said...

El Sr. Pous, no hi pinta res. Son totes les bandes qui ho tenen que fer.

 
At 12:13 p. m., Anonymous Anònim said...

Crec que el que necessita la Cerdanya és una empresa a imatge de Turisme de la Seu SA. Es tracta d'una empresa en la qual hi formen part per un cantó el sector privat (hotels, restaurants, locals d'oci, empreses d'activitats i comerciants) i per l'altra les administracions (ajuntament de la Seu i Consell Comarcal).
La promoció ha d'ésser de tota la comarca i si ara suméssim les promocions que s'estan fent per separat en els diferents patronats municipals i comarcal sense cap rumb, hi hauria molts diners per tal que ajuntats a la iniciativa privada fer una promoció com cal fixant-nos en el mercat estranger.

 
At 2:03 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Buena idea, que sería aún mejor de plasmarla en realidad.
Pero si hoy los empresarios de Puigcerdá atraviesan un momento algo complicado, imginemos la situación si hoy que están a tiempo, no optan por una unión.
La idea es buena, y la opinión que vierte el señor de Prullans también lleva su cuota de razón.
Creo que el tema turismo y en La Cerdaña es mas complejo que lo qùe puede ser el de La Seu.
El panorama ideal sería un patronato comarcal de turismo, en donde participaran todos los municipios y todos los empresarios, sena estos del rubro hostelería, servicios, o comercios.
Porque en difinitiva, no creo que ningún habitante de esta comarca sea capaz de negar que el eje de vida comercial de La Cerdanya es y seguirá siendo el turismo.
Potencial les sobra, motivos para hacer que regresen a la comarca una vez la visitan, eso sin duda.
Ahora bien, más allá del potencial y la casi seguridad de estar medianamente preparados para tratar al turista como se debe? ¿estamos preparados para crear no sólo la necesidad de que visiten la comarca, sino que además la recomienden y regresen?
Quizás no.
Puede que el sector de hostelería y de servicios deba ajustarse el cinturón.
Es posible que la opinión no caiga bien, pero, para venir a La Cerdaña, la cartera y las tarjetas de crédito vengan en muy buen estado, de lo contrario, tan solo un sector de los españoles podrá optar a visitar la comarca.
Tenemos una oferta que contemple las franjas de poder adquisitivo medio?
Están los precios ajustados a la oferta? ¿la hostelería brinda servicios acorde a los precios?
No creo que se trate de campañas intensivas de publicidad, me parece que a la casa, hoy por hoy, le está haciendo falta una revisión de posiciones,y de paso, afinar con mucho tino la punta del lápiz.
http://associacionousciutadans.blogspot.com/

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home