20 de febrer 2008

Dins del laberint

Darrerament no paro de tenir ensurts conduint pels carrers de Puigcerdà. Potser exagero, però m’he trobat ja un parell de canvis de senyalització del tràfic que m’han deixat astorat.

El primer me’l vaig trobar la setmana passada a la Via Ceretana, que és el carrer que voreja la Residència. Si intentes baixar des del torreó de la presó cap a la Residència et trobes una senyal de direcció prohibida. El motiu? Doncs que han estretat el carrer per poder posar una sèrie de places d’estacionament en bateria.

No és que la mesura em sembli malament. De places no ens en sobren i tota mesura racional que tendeixi a augmentar-les crec que és positiva. El problema és que la zona ja tenia una circulació prou complicada.

Em pregunto si mai ha fet algun cop un estudi de circulació dels carrers de Puigcerdà i, si s’ha fet, si mai algú ha tingut la intenció d’aplicar les conseqüències que se’n puguin extreure. No és normal que si puges per l’Avinguda Schierbeck hagis de donar una volta enorme per arribar al centre del poble. I ara, passarà el mateix si vols baixar per l’avinguda Schierbeck. Total, per unes poques places que haurem guanyat.

L’altra senyal que em va sorprendre, i força, és la que han posat al final del carrer Alfons I, a la cruïlla amb Higini de Rivera. Ara –en teoria- ja no es pot creuar cap a Font d’en Lleras ni cap amunt, en direcció al centre del poble. Només pots tirar cap avall. Així, si vols donar la volta, hauràs de baixar fins la rotonda de l’Institut Pere Borell i fer un gir de 180 graus. El mateix si vols anar cap al cementiri.

De debò: algú s’ho ha mirat seriosament? No és que aquestes dues mesures siguin especialment dolentes, és que se sumen a un cúmul de mesures ridícules o poc sensates que, per acumulació, no fan altra cosa que complicar-nos a tots la vida.

Si us plau, que l’encarregat municipal de la circulació s’ho prengui una mica més seriosament o acabarem tots bojos. Ja prou problemes de circulació té Puigcerdà degut a la saturació de cotxes com per començar a jugar aquí i ara a l’Scalextric.


ADDENDA:

Poques hores després de penjar aquest post, m'he adonat que els senyals de tràfic en qüestió del carrer Alfons I han aparegut tapats amb plàstic negre. Una correcció?

1 Comments:

At 10:54 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Definitivament, els han trets. Els senyals han desaparegut. Al·leluia! Rectificar és de savis.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home