17 de desembre 2007

Els arbres del passeig de Rigolisa

Fa uns quants dies d’això, però ho vaig poder veure amb els meus propis ulls diumenge: han fet una bona destrossa al passeig de Rigolisa, a la banda esquerra (mirant cap a Rigolisa) amb els arbres del passeig.

Aquest era i és un dels passejos més característics de la nostra Vila, un lloc on moltíssima gent va a passejar o a fer esport. Un lloc que ha inspirat multitud de fotografies, quadres o fins i tot poesies. I, naturalment, res de tot això importa gaire a la gent que no en té, de sensibilitat envers la natura o el paisatge.

Per què, no sé quina necessitat hi havia de tallar a mig aire tants arbres. Si l’arbre està malalt o mort, s’arrenca, però no entenc què s’ha fet. Per postres, a l’entrada del passeig dels Enamorats, també hem pogut veure la mà negra que, en aquest cas, ha tallat bona part dels bedolls.

Els arbres del passeig de Rigolisa són àlbers, de la mateixa família que els pollancres i tenen una bona capacitat de regeneració si se’ls deixa tranquils. Però els bedolls no la tenen tan bona. A més, fan molta pena.

Hi havia tanta necessitat de desgraciar un dels pocs espais naturals que ens quedem a prop del centre urbà? És que tothom passa de tot i a ningú no l’importa res? És cosa de l’Ajuntament o d’algú altre? I, en el segon cas, ningú de l’Ajuntament no pensa dir ni fer res?

Bé, pensant-ho fredament, els arbres no voten, així que quan arriben les eleccions, els polítics no van a fer-se una foto al seu costat ni els poden donar la maneta. Ves! D’altra banda, a sobre ens costen diners, perquè cal podar-los de tant en tant. En fi, continuem amb la tàctica de la llonganissa: ens anem carregant rodanxa a rodanxa tot allò que val una mica la pena fins que no quedi res.

Fa poc ja vam veure com desapareixien uns quants arbres de l’avinguda Doctor Piguillem. Ara els ha tocat el torn a alguns del passeig de Rigolisa i del passeig dels Enamorats. Sobre quins caurà la dalla properament?

3 Comments:

At 6:00 p. m., Anonymous Anònim said...

perque no dius a fecsa-endesa que soterri la linea de alta que passa al costat del arbres i ho pagues tu?

 
At 6:13 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Simple: perquè jo ja pago els rebuts de l'electricitat. Si algú ha de fer infraestructures és la companyia, no pas jo. En tot cas, no recordo haver dit res de soterrar cap línia, això t'ho inventes tu. Per cert, em mereixen nul respecte els comentaris fets per persones anònimes amb intenció pejorativa.

 
At 6:32 p. m., Anonymous Anònim said...

Be ara fecsa talla els arbres per fer alguna cosa i el pagar el rebut dona dret a criticar lo que no es teu, a mes els arbres son de propietat privada, el permis per tallar el dona la honarable generalitat que mes vols ?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home