30 de novembre 2007

Ja és Nadal (o no?)!

Cada any que passa, el Nadal arriba més aviat a les nostres terres. Evidentment, el Nadal és el dia 25 de desembre, però hi ha gent que no s’entera. Abans, ens posaven la il·luminació de Nadal pel pont de la Puríssima. Actualment, ja ens la posen a finals de novembre. I arribarà un dia no massa llunyà en què ens la posaran al mes d’agost.

Què passa? Que si no hi ha llumentes de colors fent pampallugues no es ven o què? Sembla que no. Tot i així, se n’està abusant tant que passarà una mica com amb tantes d’altres coses, que al final la gent s’immunitzarà. De fet, jo crec que ja n’estem força, d’immunitzats contra el engany que representa el Nadal.

Perquè ja no parlo de la festivitat religiosa en si, que això ho celebra una minoria molt minsa, sinó del famós esperit nadalenc que ens penetra pels porus i fa que, per uns dies, ens sentim bé amb nosaltres mateixos i li desitgem de debò pau i felicitat al proïsme. Però és que al pas que anem, el que abans eren uns pocs dies se’ns convertirà en un llarg període insuportable.

I que consti que no parlo del malbaratament d’energia, que també en podria parlar! De fet, és una mica tot: l’electricitat que es llença, l’excés de consumisme, les orgies pantagruèliques dels dies de Nadal, Cap d’Any, Reis… i vinga a comprar i comprar i la targeta de crèdit al roig roent!

Els nens tenen caga tió, el regal de Nadal i per postres, el de Reis. I els no tan nens, a més, la festeta de Cap d’Any, el Valpurgis reconvertit en disbauxa. Almenys, abans sortien les bruixes en processó aquesta nit, que ara surten tot l’any, si fa no fa com tothom.

En fi, que arriba el fred, les primeres (i esperem que no darreres) nevades de la temporada i de cop, com per generació espontània, ja tenim posats els llums de Nadal. Si pregunteu als de la brigada us diran que les posen ara perquè més tard fa massa fred i a veure qui és el maco que s’enfila a posar-les. Però pertot arreu les solen posar aviat, no ens enganyem.

Els botiguers contents, la gent contenta, tothom content. Això sí, a final de mes, encara pendents moltes compres pels Reis, els comptes corrents treuen fum. I després encara resta la pujada del gener.