22 d’agost 2007

Ja ha arribat el Nadal a la Cerdanya

L’altre dia vaig veure com arribava el Nadal a la Cerdanya., sí, el que sentiu. És clar que no era la festivitat, sinó el conseller Nadal, però vistos els resultats, a més d’un li ha fet la mateixa il·lusió.

Llegeixo en premsa que el conseller Nadal garanteix a Alp que podrà continuar construint a la Molina i Masella. Que estrany! Jo només de veure la foto amb el conseller reunit amb l’alcalde d’Alp ja vaig saber de què anava la cosa.

No sé per què, però en Nadal té una tendència inequívoca a fer aquestes coses. Ja es va veure quan el cas de l’ampliació de l’estació d’esquí de Baqueira-Beret i la col·lisió amb la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea.

Nadal està sempre a favor del territori. És a dir, a favor dels constructors. Està a favor de fer més pistes d’esquí, més construccions, més carreteres i més túnels. Vinga ciment pertot arreu.

No dic que no ens manquin infraestructures. Ja s’està veient darrerament que a Catalunya les coses van maldades. Però quan es tracta d’escollir entre medi ambient i els interessos econòmics d’uns quants, ostres, aquest conseller té una tirada que esparvera cap als segons.

Suposo que deu ser cosa del càrrec. Igual si fos conseller de Medi Ambient tindria unes altres prioritats. Clar que veient què estan fent partits teòricament ecologistes com Iniciativa al capdavant de la conselleria de Medi Ambient, més aviat ho dubto.

La qüestió és: per què hem de continuar construint a la Molina i Masella si cada cop neva menys? Doncs igual es tracta d’això. Com que en el futur igual la cosa es posarà negra, aprofitem ara i arrasem tot el que puguem, que demà serà un altre dia.

Tot i així, pel que fa al cas de Masella, m’agradaria saber si s’està respectant el perímetre de protecció lliure de bosc entorn de les urbanitzacions que es fan, perquè quan passo per allà, veig les cases noves just al costat dels arbres. Tant de bo no hi hagi mai un incendi, perquè si no, tot seran corredisses.

En fi, continuem així, que encara queden trossos de muntanya sense pistes d’esquí ni cases i podem fer malbé unes quantes hectàrees més de territori.

2 Comments:

At 11:59 a. m., Anonymous Anònim said...

quanta raó teniu. aquest Sr. ja va fer grans nyaps a Girona.
a La Molina al barri de sobre l'estació s'ha mogut literalment una muntanya i s'ha urbanitzat.
justament el promotor a estat un sr.que va ser alcalde d'Alp i de Puigcerda i amb molt interessos a la comarca.

Curios oi?

 
At 10:04 p. m., Blogger Meister said...

Li hauria de caure la cara de vergonya al conseller Nadal i a tothom que especula amb el futur que deixem a les noves generacions. Però bé, jo també ho he insinuat en algun article dels meus sense arribar a ser tant explícit com tu de la mala fe i el munyiment de vaques descontrolat.

Diàleg humorístic:

Jove cerdà - Ai que matarem la vaca!
Conseller Nadal - Tranquil, a Suïssa n'hi ha moltes.


Visca la terra tu... sempre que sigui urbanitzable, és clar!


Salut!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home