19 de juny 2006

Nit màgica a Bellver de Cerdanya

Dissabte dia 17 de juny es va celebrar a l'església de Sant Serni de Coborriu, al municipi de Bellver de Cerdanya, una nit màgica de poesia. Aquest event se celebra cada any pels volts de sant Joan.

L'església de Coborriu es troba a l'entrada de la vall de l'Ingla, prop de la basílica de Talló. Es tracta d'una molt antiga església romànica que ja existia al segle X i que ha patit diferents restauracions. Es tracta d'un edifici senzill però encantador, envoltat de natura i molt romàntic.

L'interior de l'església és auster, sense decoracions, cosa que li dóna un aspecte més rústic i imponent que vista des de fora. La foscor, trencada per la claror de les espelmes donava al conjunt un aspecte captivador.

El grup de teatre de Bellver va ser l'encarregat de la lectura de les poesies i fragments de narracions, totes sobre la Cerdanya, extretes de la compil·lació realitzada per en Manel Figuera, al seu llibre Rufaca de paraules, recentment editat per Pagès Edicions.

Els textos, d'allò més adients, vam omplir la vetllada de poesia i propostes suggeridores sobre la comarca i els seus indrets. Un dels textos parlava de l'església de Sant Serni en runes i demanava que es restaurés, cosa que finalment es va fer.

La vetllada, a més, va estar amenitzada per la Laia i la Laia, dos músiques de l'Escola de Manxaires del Pirineu, les quals van tocar temes tradicionals amb acompanyament d'acordió i de violí.

La jornada va concloure amb una foguera, al prat de l'exterior, menjant coca i amb uns porrons de moscatell, mentre els assistents, que van omplir la petita església, parlaven animadament sota els estels.

Una nit inoblidable, màgica de veritat. Tant de bo es fessin més activitats com aquesta, ara que s'apropa l'estiu i les nits cerdanes, fresques però serenes, conviden a gaudir-ne. De llocs i d'ocasions, no ens falten.