31 de juliol 2018

L’aeròdrom


Darrerament hi ha hagut a la premsa una certa polèmica sobre la possible ampliació dels usos de l’aeròdrom de Das. El cert és que la polèmica realment ha estat més aviat alimentada des de la premsa, més que no pas des del mateix territori.

Un manifest, signat sobretot per personalitats de fora de la comarca que tenen la seva segona residència a la Cerdanya i algun autòcton ha estat el principal instrument de mobilització en contra de l’ampliació de l’aeròdrom.

El cert és que aquest aeròdrom sempre ha estat polèmic. Els vols amb motor són força molestos i a l’estiu són freqüents. Altrament, molts d’aquests projectes d’ampliació d’usos són simplement una maniobra encoberta per fer apartaments i hotels en el mig de la vall, quan es poden fer tranquil·lament al voltant de les actuals poblacions ja existents, sense tant d’impacte ecològic.

A més a més, l’aeròdrom està a tocar d’algunes poblacions, com Sanavastre, diríem que al límit legal i ampliar la seva activitat seria de dubtosa legalitat.

El que m’empipa una mica és que sempre passa igual: han de venir els de fora a recordar-nos el que tenim i que cal preservar el medi ambient perquè des del mateix territori es passa olímpicament de tot. Encara sort en tenim.