02 de juny 2009

Verd i blau

Dissabte pel matí vam anar amb uns amics a un dels racons de Cerdanya que més em fascinen: Prat d'Aguiló, a Montellà. Sorprenentment, estàvem gairebé sols, cosa que no s'explica, ja que era cap de setmana i feia molt bon temps, almenys a primera hora del matí.

Potser perquè els accessos en cotxe són una mica complicats i hi ha uns precipicis de ca l'ample i hi ha poc espai disponible per estacionar els vehicles, això pugui frenar una mica els visitants, però a l'estiu sol estar força ple de cotxes.

Prat d'Aguiló es troba als peus del Cadí, prop del camí que porta al Pas dels Gosolans, a un costat de la vall de Bastanist i s'hi accedeix per una interessant pista forestal que travessa diferents estatges de vegatació i algunes estructures geològiques molt curioses.

A més a més, ofereix una vista espectacular del Baridà i, per descomptat, del Cadí, amb uns prats d'un verd intens, gemats de gencianes d'un blau fosc, amb un cel net i unes tarteres de fons d'allò més imponents.

És un lloc per badar-hi i passejar una estona, per desconnectar de tot i per reconciliar-se amb el món. Afortunadament, encara queden llocs a Cerdanya allunyats de la construcció, la contaminació i la massificació.

Per la tarda, vam visitar un altre indret molt especial: la ruta forestal d'Osseja, on vam dinar amb unes excel•lents vistes al Puigmal i el Pla de Salines, a la carena de la muntanya, frontera entre Espanya i França amb una vista imponent de tota la comarca.

Hi ha molts racons per gaudir de la comarca i alguns són relativament accessibles. Curiosament, tota la gent que solem trobar en aquests llocs és gent de fora de la comarca. Els "aborígens" sembla que no tenen cap interès per la comarca en la qual viuen.

4 Comments:

At 7:08 p. m., Blogger Joana said...

És un indret realment preciós, em fas posar les dents llargues. La pista d'Osseja no la conec, hauré de descobrir-la. Tinc moltes ganes de pujar-hi a fer fotos a les "floretes" abans no es penseixin totes, però per no anar sola no hi vaig.

 
At 7:36 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Joana, ara gairebé cada setmana fem sortides florals guiades. Si t'interessa el tema, envia'm un mail a: grup@recercacerdanya.org

Salutacions cordials.

 
At 11:29 p. m., Anonymous David de Prullans said...

Crec que a Prat d'Aguiló valdria la pena els mesos d'estiu d'establir un sistema de taxis. Seria una manera de controlar els vehicles, poder finançar una mínima infraestructura (panells del Parc, recollida d'escombraries,etc..) Crec que el model a seguir seria el del llac de les Bulloses.
D'aquesta manera es convertiria també en un producte turístic i es podria donar a conèixer a més gent sense que això suposi una massificació. Jo hi ha cinc excursions de les quals no puc prescindir: Una és Prat d'Aguiló al Setembre, una altra la vall d'Eina a finals de juny, Estana-Prat de Cadí al maig, la vall de Bastanist a l'octubre i la vall de la Llosa en qualsevol moment de l'any. I per cert, sóc de Cerdanya!

 
At 12:45 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

David, afortundament hi ha uns quants bons coneixedors de la comarca que som de la comarca mateixa, però també és cert que som força minoritaris. Tant de bo hi hagués més interès a la població local, especialment a les grans poblacions de la comarca, per la Cerdanya i el seu medi natural i patrimonial.

Coincidim força a les excursions que fem :)

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home