17 de març 2009

Alarmisme

Darrerament he tingut una sèrie de converses amb cerdans de fora de Puigcerdà que estan força desconcertats per la reforma urbanística empresa a la Vila, consistent en la vianalització de tot el centre urbà. Estètica a part, la principal queixa és que s'ha tornat impossible aparcar a una distància raonable del centre de la Vila, a menys, és clar, que et deixis una pasterada al pàrquing SABA. Això quan no està ple un dissabte per la tarda.

En general hi ha incomprensió, però sobre tot no s'entén que una població que pressumeix de capitalitat, de centralitat geogràfica dins de la comarca i que viu sobre tot del comerç i del turisme, hagi ressolt tan malament el tema dels aparcaments.

A hores d'ara, ja podem veure com seran les coses quan la reforma estigui enllestida. Tal i com ens prevéiem, haurem d'anar a aparcar a la cinquena forca, això tenint sort. A l'estiu, una passejadeta pot anar bé, però en un dia de cru hivern o si plou, la veritat, no fa gens ni mica de gràcia.

De totes maneres, el tema que més ha sortit en les converses és comla gent ho ha permès. I és el que els dic: una part de la població ja es va manifestar en contra de tirar endavant aquesta reforma urbanística sense haver ressolt prèviament el problema endèmic dels aparcaments, però l'autoritat municipal s'ho va passar pels dallonses.

Sembla ser que l'alcalde vol ser recordat com l'autor de la reforma urbanística de la vianalització del centre de la Vila i al pas que portem, el seu desig es farà ràpidament realitat. I tant que ens recordarem d'ell! Vigila el que desitges, perquè pot fer-se realitat...

3 Comments:

At 9:34 a. m., Anonymous Anònim said...

La veritat és que des de fora de la Vila i per tant, no com a afectat sempre havia pensat que no entenia com la plaça del campanar i sobretot la plaça de l'Ajuntament no eren només per a vianants. Recordo com quan van voler tancar al trànsit el carrer major els comerciants ja van saltar dient que haurien de tancar els seus comerços. Suposo que ara ningú es replantejaria de tornar-los a obrir al trànsit. Els canvis fan por i a Puigcerdà sembla que encara més, que la gent miri les coses sempre des de l'òptica més negativa. Potser caldria esmerçar més temps actuant amb plans d'acció conjunta. Sembla que a Cerdanya només ens posem d'acord per criticar i veure la fi del món.
Sóc conscient que és una visió d'algú que no hi viu i que a més hi va poc i que hi ha molts matissos que se m'escapen però el que em fa ràbia és pensar que només ens posem d'acord per criticar i per plorar però mai per actuar i mirar endavant.

 
At 9:15 a. m., Anonymous Anònim said...

Les coses clares, la crisi pot tancar botigues a Puigcerdà però, nomès al centre des de fa 2 messos?
Han tancat 16 botigues al centre i 1 a les rodalies, crec que alguna cosa te a veure.
Si que s'ha criticat molt a Puigcerdà el tema de les illes de vianants i ara s'està demostrant que han estat perjudicials pel comerç.

 
At 9:27 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

La meva opinió personal no és contrària a la reforma de les places. He vist què passava en altres indrets turístics quan es vianalitzaven els centres històrics i gairebé tothom sortia guanyant.

El problema de Puigcerdà és que té una manca d'aparcaments endèmica que aquesta reforma no només no solventa sinó que agreuja. Aquest és el problema, no les places en si, que espero que siguin un gran actiu turístic per a la Vila.

Pel que fa a posar-se d'acord només per criticar, jo crec que ni això :) Som tan profundament individualistes que ni amb aquestes.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home