12 de novembre 2008

Morir d'èxit

Tot i que els efectes de la crisi econòmica que travessen s'han deixat notar, enguany la Fira de Tardor de Puigcerdà ha tornat a estar un èxit de participació pel que fa al nombre de cavalls. De fet, hi ha hagut tanta demanda, que s'haurà de dir que no a alguns demandants perquè ja no s'hi cab.

Tot i que el polígon industrial comprén una àrea enorme, la Fira de Puigcerdà se l'ha menjat completament. Això és el que es coneix popularment com "morir d'èxit". En aquests moments, possiblement sigui una de les fires de bestiar cavallí més important del sud d'Europa.

Les possibilitats de creixement no són gaire clares. D'una banda, es podria ampliar als prats adjacents; d'una altra, es podria mirar de buscar un altre indret, tot i que hauria de ser força lluny del nucli de Puigcerdà, cosa que podria complicar l'accés, especialment dels puigcerdanesos, al recinte.

En qualsevol cas, si es vol que la Fira continuï creixent, alguna cosa caldrà fer. La Cerdanya ha patit les darreres dècades un retrocés molt important al sector primari. Curiosament, el comerç del cavall no ha disminuït, sinó que ha augmentat notablement, anant contra corrent.

Fóra una pena, doncs, que no s'aprofités aquesta tirada del sector i es matés la Fira no deixant-la crèixer quan ho demana. Hem de tenir en compte que no podem viure només del turisme i de la construcció, com malauradament l'actual crisi ens demostra. Els monocultius són perillosos i quant més diversificada estigui la nostra economia, millor per a tothom.

Esperem que tant l'Associació de Criadors com l'Ajuntament es posin a cercar una possible solució i que aquesta tan nostrada Fira, no mori d'èxit. Seria tota una irresponsabilitat per part de tothom, si així succeís.

1 Comments:

At 10:55 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Enric, si el problema de la feria es solamente el espacio eso es un problema a solucionar.
Pero la solución está más que al alcance de la mano.
Sin duda, cada año que pasa es mejor que el anterior en lo que a caballos se refiere y encuentro razón en tus apreciaciones e insisto que la solución es más que posible y que si el ayuntamiento quiere, el próximo año podría doblar el espacio.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home