23 de maig 2008

Sensibilitat social

L’Ajuntament de Puigcerdà ha endagat una sèrie de polítiques de caire social que crec que eren molt necessàries, especialment per als joves. D’una banda, ha convocat uns tallers, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, la fundació Adis i el Ministeri de Treball i Assumptes Socials per prevenir l’alcoholisme, les malalties de contagi i els embarassos prematurs.

Totes tres coses crec que són prioritàries en qualsevol política social adreçada als joves. Així, l’alcoholisme entre els joves, a l’igual que altres drogoaddiccions és un problema molt més greu d’allò que pugui semblar a primera vista. Són moltíssims els joves (i no tan joves) que tenen un problema i no s’han adonat encara. El nostre ritme de vida, abocat al consum i al lleure porta, per desgràcia, a aquestes situacions amb excessiva facilitat.

D’altra banda, tant les malalties de transmissió sexual com els embarassos prematurs semblaria que haurien d’estar força superats a l’era de la informació. Però lluny d’estar informats, els adolescents conviuen amb els mites de sempre i no estan gaire millor informats que generacions anteriors, per estrany que pugui semblar tot això. Per tant, qualsevol campanya que pugui fer-se en aquest sentit crec que hauria de ser benvinguda.

En part, l’existència de possibilitats que abans no existien (com l’abortament o la píndola del dia després) han fet que la prevenció es relaxés. D’altra banda, el fet que disposem de moltíssima més informació que mai abans a la història, no vol dir que aquesta arribi a les persones. Dit d’una altra manera: potser els arbres no ens deixen veure el bosc i naufraguem en una mar de dades, la majoria d’elles del tot inútils o poc fiables.

Una altra iniciativa de l’Ajuntament ha estat començar a posar-se les piles en la promoció de l’habitatge, destinant una persona a aquests efectes part de la jornada i reactivant la concessió de pisos de lloguer i de propietat. Crec que aquestes polítiques han estat deixades de la mà de déu massa temps. Per sort, rectificar és de savis.

En una comarca profundament castigada per l’especulació urbanística i per preus exorbitants dels immobles, les polítiques d’habitatge des de les institucions s’han fet del tot necessàries, especialment per a les classes més desafavorides: joves, gent gran i aturats de llarg termini.

Esperem que aquesta sensibilitat social duri tota la legislatura, que falta ens fa.

2 Comments:

At 11:28 p. m., Blogger Juan Amaro said...

la mayoría de las medidas que ha decidido reactivar o poner en marcha este ayuntamiento son exactamente la del borrador de proyecto de NOUS CIUTATDANS.
Por lo cual, celebramos todas y cada una de ellas, ahora resta esperar que la población responda y que em elñ caso de los pisos, los dueños que hoy los tienen vacío s y en algunos casos ruinosos, sean quienes acompañen esas medidas que el ayuntamiento intenta impulsar.
Solo resta que el señor regidor de medio ambiente se ponga también a trabajar en serio y que en lugar de realizar daclaraciones por demás desafortunadas dependiendo de la nacionalidad, claro, ponga sus energías en trabajar por una villa más respetuosa con el medio ambiente.
Pero algo es algo, dentro de su egocentrismo, este ayuntamiento parece que al fin recuerda que en la villa viven personas.

 
At 9:35 p. m., Anonymous Anònim said...

La sensibilització trobo que està molt be i desitjaria que es podes fer teòricament i pràcticament. Per exemple que agafin a les persones que puguin i les facin sortir un dissabte a la nit, cap allà les 4, 5, 6 de la matinada pel centre de la vila. A molts nanos se'ls i traurien les ganes de moltes coses. De veritat n'hi han dies que fa fastig veure en quin estat de degradació poden arribar alguns. Son persones a les que se'ls hi tindria que obligar a fer rehabilitació.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home