11 d’abril 2008

Línia tallada

Abans-d’ahir, la Cerdanya va patir l’enèssima tallada d’internet dels darrers mesos. Un altre tant passa cada dos per tres a l’Alt Urgell. Quan no és una excavadora que està fent obres a l’eix del Llobregat, és una grua que talla un cable telefònic a la carretera que va a Vic. Déu n’hi do com depenem del fet que no hi hagi desgràcies viàries a les comarques veïnes per disposar d’internet a la Cerdanya!

Realment no ho entenc. Se suposa que internet es va crear per evitar problemes com aquests. Quan un tros de xarxa quedava inutilitzat, automàticament el flux d’informació es redirigia per un altre brancal i els nodes continuaven interconnectats. Aquesta és la filosofia subjacent d’internet. Doncs no. O tenim molt pocs brancals o bé el flux de dades és tan gran que ja no es pot redirigir res.

Si a això li afegim que tenim un dels serveis d’internet més cars d’Europa, podem mirar-nos orgullosament al mirall i exclamar, amb veu alta i sonora: com som de burros en aquest país: cornuts i pagar el beure! A sobre, ens hem de sentir cantar les excel·lències del país pels polítics cada cop que surten en un mitjà de comunicació. Com es nota que ells no viuen a la Cerdanya!

Però internet no és l’única línia que se’ns talla. Ara se’ns diu que la línia de tren entre Ribes i Puigcerdà romandrà tancada fins al novembre per millorar-ne l’estructura. Tant de bo! El que em pregunto és per què no tallen la línia durant un any, fan totes les millores que hagin de fer i després restableixen l’activitat en comptes d’anar tallant cada dos per tres com una llonganissa, rodanxa a rodanxa?

Sembla ser que l’única línia que no es talla és la del túnel del Cadí. Primer, perquè és de pagament (ves per on!) i segona perquè té un interès prioritari per al Govern (per si ens han de fotre l’aigua del Segre, ja sabeu). En fi, molta crisi a l’àrea de Barcelona però nosaltres en molts aspectes continuem essent el cul de Catalunya. Però d’això no se’n parla a TV3, no. Allà només tenen ulls per als problemes de l’àrea de Barcelona. La resta del país només existeix quan se li ha de manllevar algun recurs.

3 Comments:

At 2:23 p. m., Blogger OLGA said...

Al Pallars igual...

 
At 3:38 p. m., Blogger Meister said...

Sort que el defensor de la veritat i periodista superobjectiu del Cuní defensarà les clamoroses injustícies que ens afectin.

 
At 10:03 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Sí, ja ho pots ben dir... :D

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home