23 de juliol 2007

La Nit dels Estels 2007

Dins del marc de les activitats obertes al públic de la Universitat d’Estiu de Puigcerdà, enguany hem pogut gaudir d’una nova edició de la Nit dels Estels realment espectacular. Tot aquell que va voler, va poder pujar de nit i gratuïtament a la Tosa d’Alp amb el telecabina.

Des d’aquesta emblemàtica muntanya cerdana, vam poder gaudir de les darreres llums del dia, d’una vista nocturna impressionant de la comarca i, per descomptat, d’un cel realment clar, si bé alguns núvols van interrompre una estona les observacions amb els telescopis del firmament.

Membres de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell van portar els telescopis amb què vam poder veure Venus, Júpiter i Saturn. També ens van fer una xerrada pràctica sobre les principals constel·lacions visibles en el firmament nocturn.

L’organització, impecable, ens va ajudar a suportar el fred nocturn amb coca, xocolata calenta i moscatell. Poques vegades s’haurà vist tanta gent de nit a la Tosa com en l’edició d’enguany de la Nit dels Estels.

Independentment de l’interès astronòmic de la sortida, l’experiència de pujar a la Tosa de nit i compartir una estona allà dalt, sota els estels i parlant i passant l’estona amb els amics, va ser una experiència única, inoblidable i un xic romàntica.

Les meves felicitacions a tots els organitzadors per la feliç oportunitat que ens van oferir de conèixer la comarca i el cel des d’un nou punt de vista i de gaudir d’aquesta original experiència.

2 Comments:

At 12:56 p. m., Anonymous Anònim said...

Realment ha de ser interessant i bonic de viure-ho, però

Com te'n vas assabentar? s’ha anunciat en algun lloc?
El proper any ho faran? Que algu m’avisiiiiiiiiiiiiii

 
At 1:03 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Em vaig assabentar perquè estava matriculat en algun curs de l'Universitat d'Estiu i m'ho van dir. També va passar un cotxe amb megafonia per Puigcerdà anunciant-ho.

De totes maneres, a la web de l'Aucer:

www.aucer.org

a l'apartat de la Universitat d'estiu, ho anuncien.

L'any vinent mira't la web perquè sempre hi ha activitats obertes al públic: la Nit dels Estels, taules rodones, xerrades, etc. És la segona setmana de juliol.

Pel que fa a la Nit dels Estels no ho sé segur si la tornaran a fer l'any vinent, tot i que pel que he sentit a l'organització, sí que es farà. El que no sé es si es tornarà a fer a la Tosa o es farà en algun altre indret.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home