19 de setembre 2012

Noves generacions


Dissabte per la nit vaig anar a veure el partit d’hoquei gel entre el Club Gel Puigcerdà i l’Escor Bakh (Vitòria) i de pas veure el nou equip del C. G. Puigcerdà. Va ser un partit mogut, tot i que per desgràcia vam perdre.

Una cosa em va cridar l’atenció i és l’actitud d’una part del públic, majoritàriament molt jove, que es van dedicar força estona a insultar gratuïtament els jugadors del Vitòria. Ja sé que això sol ser força normal a tots els camps esportius, no només a l’hoquei, però feia un cert temps que no es veien aquestes actituds al camp del Puigcerdà. No almenys en partits poc polèmics, com va ser aquest.

Sembla ser que tornem una mica als orígens: a la violència verbal perquè sí. L’hoquei gel es veu com una tribuna per alliberar odi i frustració personal en forma de crits i insults. Tampoc és que vulgui treure conseqüències especials. A fi de comptes, potser va ser només una casualitat o una combinació d’elements especialment moguts, però continuo dient que una cosa és animar l’equip o protestar les jugades polèmiques i una altra és anar a cridar insults que no tenen cap sentit.

No sé si es continua amb la política d’altres temporades i es deixa entrar gratuïtament els menors d’una determinada edat, però si el resultat és aquest, potser que s’ho replantegin.