22 d’agost 2012

Reformes al centre


L’Ajuntament de Puigcerdà anuncia una propera remodelació de la plaça de Santa Maria, consistent en integrar les restes de l’antiga església de Santa Maria properes al campanar més en la plaça i en un canvi de la il·luminació del monument.

Pel que fa a la il·luminació, benvinguda sigui! Suposo que no es pot fer pitjor que com estava, així que qualsevol canvi raonable serà per a bé.

Ara, pel que fa a aixecar paviments i recuperar restes arquitectòniques, em fa més por que una pedregada. No és que hi estigui en contra, perquè abans caldria conèixer els detalls del projecte, però aquestes coses no sempre es resolen bé i podríem deixar-ho pitjor que com està.

Suposo que es nota que l’actual format de les places dels Herois i de Santa Maria no són del meu gust, però que hi farem! Serà qüestió de acostumar-s’hi. Almenys hem tret els cotxes del centre del poble, cosa que ha permès crear un gran espai peatonal que dóna molta vida a la població i permet fer més activitats a l’aire lliure.

És per això que alterar l’actual statu quo pot ser arriscat si no es fa amb un mínim de bon gust. I és aquí on tinc por que les coses no acabin malament. En fi, serà qüestió d’esperar els detalls del projecte i pregar per què no surti cap idea estrafolària…