26 de juliol 2012

El pati del Museu


Vull donar la benvinguda des d’aquest bloc al nou espai lúdicocultural de Puigcerdà que podem trobar a partir d’ara al pati del Museu Cerdà. Es tracta d’un lloc amb una vista magnífica de l’Alta Cerdanya, arrecerat del vent i amb moltes possibilitats com a escenari d’actes culturals.

Aquest pati, que malhauradament ha estat maltractat des de fa molts anys, retorna arsa amb força com un element més de gaudi de la població. És una sort que l’Ajuntament s’hagi decidit a restaurar-lo,  especialment tenint en compte que des que es va inaugurar l’ascensor que connecta el pàrquing del Museu amb aquest per la pasarel·la, aquest espai ha guanyat molta visibilitat i era una vergonya l’estat de deixadesa en què es trobava.

El pati esdevé, doncs, l’espai pel qual havia estat projectat: una zona de gaudi cultural, tant diürn com nocturn, amb l’afegitó que si algun acte previst de realitzar en aquest espai no es pot fer per culpa de les inclemències del temps, sempre es disposarà de la Sala de Convencions del Museu, per fer-lo a cobert, sempre que això es tingui en compte, és clar.

A poc a poc, Puigcerdà va guanyant espais públics, cosa que és molt d’agrair. El cost que ha representat arranjar aquest espai és força assumible fins i tot en temps de crisi i de retallades. Benvingut sigui!