28 de gener 2011

Els barrufets

Tornem a les picabaralles polítiques sobre la zona blava a Puigcerdà. La proposta de l'Ajuntament (o hauria de dir de SABA?) és allargar un munt d'anys la concessió de la zona blava (d'aquí tres anys expirava) a canvi d'una rebaixa més que qüestionable.

I dic això, perquè la rebaixa s'aplica a la zona blava només els dies d'entre setmana, sempre que no siguin ni festius, ni del període del Nadal o de la Setmana Santa, ni del juliol ni de l'agost. Vaja, que sembla ser que aquests dies els puigcerdanesos no treballen i no cal que es beneficiïn de la rebaixa de la zona blava. I per descomptat, ni rastre de no pagar un dia a la setmana, com a tot arreu.

Curiosament, es fa aquesta proposta just quan estem a punt d'acabar la legislatura i per un període de temps força gran (tres legislatures). No cal ser gaire intel•ligent per donar dues possibles explicacions de les presses de l'Ajuntament per fer aquesta "reforma":

O bé no saben sumar o bé hi ha algun interès amagat a beneficiar a SABA, perquè és evident que SABA en resulta clarament beneficiada i els puigcerdanesos, clarament perjudicats. I quan això passa, hom es mosqueja, més tenint les eleccions a tocar.

Què és pretén, doncs? Què passa amb la zona blava que no para d'augmentar i que sembla que no s'acaba mai? No seria millor deixar-ho com estar i recuperar el control de les zones blaves d'aquí a tres anys? Així, l'Ajuntament podria posar les tarifes que considerés oportunes i santes pasqües.

Però sembla que no. Que com passa amb les autopistes de peatge, es rebaixa una mica el preu del servei a canvi de xuclar de la mamella dels contribuents durant molt més de temps.

La història de beneficiar a SABA d'aquest ajuntament ja fa temps que dura i sembla no tenir aturador. Ara se'ns diu que la mesura s'atura per consensuar-la amb el comerç, com si aquesta administració hagués tingut fins ara la més mínima sensibilitat envers el comerç puigcerdanès. Clar que s'apropen les eleccions i potser això ha fet reflexionar als regidors sobre les possibles conseqüències electorals de tenir de culs el comerç. Chi lo sa!

1 Comments:

At 3:26 p. m., Anonymous Anònim said...

BEN DIT,ES QUE AL FINAL JA CANSEN,TANTS "MANGONEOS"

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home