09 de desembre 2010

Demandes del Pirineu

Tot i que ha passat una mica desapercebuda la notícia, entre tanta xifra d'esquiadors, ocupacions hoteleres i dades meteorològiques diverses, els habitants de la població cerdana de Ger van tallar la N-260 la tarda del darrer dia del pont per protestar pel fet que no els concedeixen a l'escola del poble el cinquè mestre previst inicialment.

Sóc totalment contrari al fet que es talli la circulació per demandes del tipus que sigui, perquè entenc que els pobres usuaris de la nostra xarxa de carreteres ja prou càstig tenen pel fet de circular-hi, però també entenc la posició dels demandants, que veuen que l'única manera de sortir a les notícies i, per tant, que els puguin fer un mínim de cas, és adoptar una mesura com aquesta.

El problema no és tant el tall de la carretera, sinó que l'administració sol passar olímpicament de les demandes dels ciutadans, especialment si aquests provenen del Pirineu i d'una zona molt poc poblada. No cal ser cap expert per veure com s'han distribuït els darrers anys les inversions a Catalunya i com les àrees allunyades de la zona metropolitana han estat sistemàticament ignorades, molt més que amb altres governs.

2 Comments:

At 8:50 p. m., Anonymous Anònim said...

Tranquil, que les demandes són poc escoltades, independentment de la ubicació geogràfica. Suposao que si dius que al pirineu encara us escolten menys, les teves raons tindràs!
Sóc de Bellver però des de fa 16 anys també veí de Gràcia, a BCN, membre de l'Associació de veïns. Les nostres queixes només s'escolten dies abans de les eleccions o bé quan fem accions contundents, com el tall de carrer setmanal o similar.
És una llàstima, però així és.
felicitats pel bloc, ja un clàssic que seguim els cerdans de la "diàspora" amb el major interès...
Salut i Cerdanya

 
At 9:03 p. m., Blogger Joana said...

No és l'escola de Ger, la única que es queda sense mestres que els havien promès i que no són de zones allunyades de Barcelona. Per moltes queixes de mancances que puiguin tenir, tinc la sensació que els nens que van a escoles com la de Ger, que hi ha unes quantes, tenen una escolarització millor pel tracte amb els mestres, que en d'altres que no són unitàries. Així que intentar que no les tanquin com ha passat a Saldes.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home