04 d’agost 2010

El Castellot, de nou

Un altre any i una altra campanya reeixida del jaciment iberoceretà del Castellot, al municipi de Bolvir. Aquest cop voldria destacar unes paraules que va pronunciar l'alcalde de Bolvir, el Sr. Bartomeu Baqué, a la conferència que sobre el Castellot va tenir lloc fa uns dies al Museu Cerdà.

L'alcalde va dir que era penós que les institucions supramunicipals com el Consell Comarcal o la Generalitat de Catalunya no haguessin invertit gairebé res en el Castellot quan es tractava d'un jaciment de primera magnitud al Pirineu, mentre que s'invertia en altres llocs governats per determinat color polític.

És una llàstima que el Castellot no hagi atret l'interès de la Generalitat, com a mínim, quan es tracta d'un jaciment amb un potencial d'explotació turística i de dinamització de la zona realment important. Però és clar, sembla ser que els interessos polítics acaben sempre interposant-se amb el sentit comú.

Des d'aquí voldria animar a l'alcalde de Bolvir i a tots aquells que creuen en el projecte del Castellot, que inclouria un centre d'interpretació in situ, a continuar insistint en el tema i també fer una crida als cerdans per tal que s'interessin per aquest monument tan singular.

1 Comments:

At 11:50 a. m., Anonymous Anònim said...

Aqui a Cerdanya tot lo que no sigui neu i "pijotismos" a l'estiu...res de res...
Després direm que si el patrimoni..que si la cultura...que si la història. La culpa i responsabilitat es totalment nostra. No sabem..o lo que es pitjor..no volem "vendre" lo nostre...i així ens va!!
Salutacions.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home