21 de juliol 2010

Juan José López Burniol a Puigcerdà

Divendres, 16 de juliol, es va cloure la Universitat d'Estiu de Puigcerdà. La cloenda va anar a càrrec del notari barceloní, Juan José López Burniol, conegut pensador i tertulià televisiu, qui va impartir una xerrada molt interessant sobre els valors d'Europa.

López Burniol és una de les poques ments lúcides del panorama públic actual català. Va recomanar que, per sortir de l'actual crisi, calia continuar treballant, fent la feina ben feta i calia també dir en públic allò que pensem en privat.

López Burniol va parlar de la cultura de l'esforç, que s'ha anat dil•luint en el no-res al nostre país (i a Occident en general) com un dels valors suprems dels europeus i que ha fet que la nostra civilització hagi estat hegemònica durant segles.

També va afirmar que hi ha tres professions que són especialment delicades, en tant que si qui les exerceixen s'equivoquen, incideixen directament sobre la vida de les persones: els educadors, els jutges i els metges.

La conferència va ser molt interessant i va ser seguida amb molt d'interès per l'abundant públic assistent.

2 Comments:

At 10:10 p. m., Blogger David Gimeno i Ayuso said...

És una curiositat només però això de "a la balitresca", té relació amb "belitre" o "home roí"? És que un amic d'Argelers em va parlar de la paraula "espulla-belitres", referida a una llavor coent.

 
At 10:00 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

L'origen exacte el desconec. "A la balitresca" és una expressió cerdana que vol dir "de qualsevol manera" o bé "sense pèls a la llengua".

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home