24 de juliol 2008

Calerons

Llegeixo en premsa que Puigcerdà ha endurit les multes per infracció de trànsit i que des d'ara les gestionarà directament la Diputació de Girona. Es nota que les arques municipals estan buides i que cal recaptar com sigui. Gairebé cada dia veig passar davant de les oficines la grua municipal amb algun cotxe, cosa que abans passava molt de tant en tant.

Malgrat això, tampoc és que em queixi. Per exemple, abandonar el vehicle a la via pública estava sancionat fins ara només amb 75 euros. A partir d'aquest moment, s'ha duplicat la sanció: 150 euros. No em sembla excessiu per una infracció com aquesta.

Un altre exemple: no respectar la prioritat en un pas de vianants. Abans, 125 euros; ara, 200 euros. Potser pot semblar excessiu, però quan t'estàs esperant per creuar el carrer davant d'un pas de vianants i no para ni un sol cotxe, te'n recordes de tota la família dels conductors. Especialment si el temps no acompanya o tens pressa.

En d'altres sancions, com ocasionar perill a persones, 90 euros em sembla molt poc. Clar que suposo que es tracta d'una sanció força subjectiva, perquè, què vol dir exactament "ocasionar perill"?

Sempre m'he queixat que a Puigcerdà hi havia massa permissivitat amb les infraccions viàries, amb els estacionaments indeguts i, en general, amb les nefastes pràctiques de circulació de molts puigcerdanesos i turistes. Ja era hora que s'hi posés fre! Llàstima, però, que hagi estat la crisi econòmica i no la voluntat de millorar la qualitat de vida dels ciutadans, el desllorigador d'aquesta pressió oficial. En fi, esperem que la cosa es mantingui quan els temps millorin.

4 Comments:

At 12:24 p. m., Anonymous Anònim said...

El que la gent no sap es que aquest augment ja es va produir a mitjans de juny. La policia local no va aplicar les noves sancions fin la setmana passada. Això que vol dir? Doncs vol dir que totes les multes que es van col·locar des de juny fins la setmana passada es poden recórrer i les tenen que treure. El regidor de gobernaciò no es va assabentar fins fa dos setmanes que les sancions havien canviat.

 
At 12:56 p. m., Anonymous Anònim said...

Be tenen que pagar el cotxe nou. Les flors del poble i la manca d'impostos de la construcció.

 
At 8:26 p. m., Anonymous Anònim said...

Tinc la sensació que quan facin el centre peatonal, les multes s'aniran expandint cap al extraradi. Si no al temps.

 
At 10:28 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Ya era hora.
A ver si se acaba el amiguismo y se multa a quien cometa infracciones.

Hasta hoy eso y todos lo sabemos no era así, muchas multas quedaban sin efecto.

Y no se trata solo de pagar el coche, tengo entendido que ingresaron dos nuevos funcionarios como urbanos, a ver si al fin dejamos de ver coches mal aparcados por cualquier parte.

Y de paso, a ver si reponen las papeleras de la calle España, que los vándalos arrancaron hace meses ya.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home