26 d’abril 2007

Ja tenim piràmide

I jo que pensava que tindríem una campanya electoral molt sosa i tranquil·leta per aquestes municipals i sembla ser que la cosa s’anima s’allò més bé. Acaba de caure en les meves mans un fulletó informatiu del grup Independents Puigcerdà encapçalat electoralment per en Toni Bustamante.

El fulletó és molt maco i a tot color i conté alguna proposta molt interessant com la fer una línia de bus regular al municipi. Però també inclou una proposta que podríem catalogar com de faraònica en el millor dels casos i surrealista si fóssim més realistes.

Es tracta d’una proposta per solucionar el problema endèmic d’aparcament de la Vila consistent a fer un pàrquing subterrani… a sota de l’estany! Bé, no criticaré gaire la proposta en si mateixa. Només faré un parell d’apunts:

- Si el pàrquing SABA té espatllat quasi sempiternament l’ascensor perquè té filtracions quan plou, no m’imagino com serien les filtracions d’un pàrquing situat a sota de l’estany. En fi, que acabaria essent el viver de gírgoles més car del planeta.

- No em vull imaginar el cost en temps i en diners que aquesta obra faraònica suposaria. Realment s’han mirat el tamany de l’estany? No és per res, però és immens! Ja posats, fem unes quantes plantes més i tot puigcerdanès tindrà la seva plaça d’aparcament assegurada de per vida!

No, de debò, no és possible que cap persona seriosa amb dos dits de front es pugui creure que això va de debò. Ara, reconec la genialitat del fulletó. De bon segur que se’n parlarà molts dies (i molts anys, també!) i per un grup d’independents, la publicitat ho és tot. Els partits la tenen més o menys assegurada, però quan acabes d’arribar, t’has de fer un lloc com sigui. Vaja, allò tan famós de “que parlin de mi, encara que sigui malament”.

El que espero és que ningú no es prengui seriosament el projecte, perquè si no, ja m’imagino la pobra Vella de l’Estany, canviant el seu tradicional vestit amb gipó per un uniforme del pàrquing…

3 Comments:

At 12:23 p. m., Anonymous Anònim said...

Potser el senyor Bustamante s’ha oblidat que l’aigua de l’estany es la que fan servir els pagesos per regar els seus camps. Una obra d’aquestes dimensions deixaria sense aigua als regants un mínim de 2 anys. Si li importa la gent de Puigcerdà, no ho sembla.

 
At 12:27 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

És més: com que dubto que aprofundissin més a l'estany (l'obra encara fóra més faraònica), el volum d'aigua de l'estany es reduiria, cosa que implicaria que les reserves d'aigua d'emergència de Puigcerdà caurien en picat. Però vaja, és igual, l'important és fer rebombori...

 
At 8:08 p. m., Anonymous Anònim said...

A més, tota la Cerdanya és zona de gran activitat sísmica i per aixó no crec que des de la Generalitat donéssim permís per fer aquest "projecte".

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home