03 d’agost 2006

Les maleïdes motos

Arriba l'estiu i amb ell arriben les maleïdes motos que donen voltes i voltes pel poble, gastant combustible, contaminant l'aire i tocant allò que no sona a tots els vilatans. Em sembla molt bé que cadascú triï el mitjà de transport que pugui o li convingui, però no entenc per què la nostra oïda se n'ha de resentir.

Perquè aquest és el problema: el soroll. Moltes -per no dir totes- aquestes motocicletes estan trucades perquè el tub d'escapament faci més soroll i quedi més "esportiu". I jo em pregunto: no hi ha ordenances municipals contra el soroll excessiu? Si no n'hi ha, per què no? I si n'hi ha, per què no s'apliquen?

Si deixo el meu cotxe en zona blava sense pagar, ràpidament apareixerà la papereta conminant-me molt amablement a que pagui o m'atingui a les conseqüències. I així amb d'altres coses. Però quan es tracta de protegir els drets del ciutadans, on és l'autoritat corresponent?

Perquè hem arribat al punt que ja no sabem què és competència de cadascú. Suposo que el control del soroll excessiu deu ser cosa de la Policia municipal, tot i que vés a saber! En tot cas, no podrien posar remei?

L'alternativa és tenir les finestres tancades i morir-se de calor o bé instal·lar cars aparells d'aire condicionat. És un complot? Suposo que no, però m'agradaria que de la mateixa manera que les autoritats es prenen seriosament altres temes de contaminació, també prenguessin consciència que la contaminació acústica és perjudicial per tothom: per vilatans i per turistes.

No hi ha cosa més poètica que estar-se en una terrassa d'aquestes que floreixen tant ara a l'estiu prenent alguna cosa i que et passi el típic noi (perquè sempre són nois) amb motocicleta a espatllar-te el teu moment feliç.

També és fantàstic i meravellós que estiguis atenent un client per telefon a l'oficina i hagis de córrer a tancar la finestra perquè un estol sorollós de vehicles a dues rodes et passen per sota de la finestra i decideixen posar-se a donar voltes i més voltes fins que els timpans t'esclaten.

Per favor, que algú posi remei!

3 Comments:

At 12:05 p. m., Anonymous Anònim said...

El control sobre sorolls i vibracions és competència exclusiva dels municipis. L'Ajuntament de Puigcerdà disposa de l'Ordença corresponent, que inclou un apartat sobre vehicles de motor. El que passa és que no es controla el seu compliment.

 
At 4:22 p. m., Anonymous Anònim said...

Alguna vegada, algun il•luminat de l’ajuntament, ha trucat a la ECA-ITV per fer algun control sorpresa de sorolls amb la policia local i dic il•luminat pel simple fet de que el control el decidia algú de l’ajuntament (no policia local) a les 10 del mati d’un dia laborable del mes de juny. Clar, es com si tens tos i et grates la panxa. De totes maneres, tens que tenir en conte de no barrejar ciclomotors i motocicletes, son coses molt diferents, es con dir camions a tots els vehicles de 4 rodes.

 
At 6:18 a. m., Anonymous Anònim said...

el problema es dels pares d'aquests nois, que segur que ho saben, pero com a ells ja el hi va be per que no estiguin a casa i no emprenyin, doncs a pringar la resta del mon.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home