14 de febrer 2011

El món de les drogues

Divendres al vespre, al Museu Cerdà, va tenir lloc un acte realment interessant: la presentació del llibre "Trozos de mi piel", del cerdà David Puigbó, on explica la seva experiència personal amb la droga i amb els problemes que va tenir arran d'ella.

En David va estar acompanyat per diverses persones relacionades directament o indirecta amb el món de la droga: la caporal de la policia municipal de Puigcerdà, una psicòloga del l'Hospital de Puigcerdà i una estudiant que va fer el seu treball de recerca sobre el món de les drogues a la Cerdanya.

Però a part de les explicacions que s'hi varen donar, totes elles molt interessants, el que vaig trobar absolutament colpidora, va ser l'expressió i l'actitud del David. La veritat, jo crec que això val molt més que qualsevol conferència sobre les drogues que es pugui donar a la gent jove (i no tant jove).

Des d'aquí, vull felicitar al David Puigbó per la seva valentia en explicar la seva terrible experiència, tant en públic com per escrit, tot i que ell mateix reconeixia que potser no havia estat una bona idea, perquè li feia recordar massa el món de la droga.

Una de les afirmacions que va fer: "Jo seré sempre un addicte" és una de les coses més terribles que li he sentit dir mai a una persona. Per desgràcia és cert. Hom es pot recuperar, pot deixar el món de les drogues, però un addicte les porta sempre dins del cap. Podrà arribar a ignorar-les o a lluitar en contra d'elles, però sempre l'acompanyaran en certa manera.

També va ser en David qui va donar el millor consell possible que es pot donar sobre el món de les drogues: "Ni us apropeu. Ni les tasteu". Crec que es pot dir més alt, però no més clar.

Enhorabona, David, pel llibre i et desitjo tota la sort del món.

1 Comments:

At 2:28 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola sóc en David, la veritat es k s´hem van quedar moltisimes coses per dri, no sé si per vergonya o per donar pas a els altres convidats. Es cert k el món de les drogues es molt dificil, és molt fàcil entrar pero molt dificil sortir, es complicadisim sorti-ne ben parat. Jo després de uns cuants anys lluitant conyta les drogues no estic ciurat, es de per tota la vida, i aixó proboca una depresió terrible, no li acosello a ningú.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home