03 de gener 2011

Aquests dies

S'apropa la nit de Cap d'Any. Les presses, els darrers detalls i si has d'agafar el cotxe, cues pertot arreu. Els supermercats força buits perquè la gent s'enduu tot aquesta nit i es mengen gairebé qualsevol cosa, sigui barata o cara. N'hi ha per tots els gustos i per a totes les butxaques. Un zumzumeig especial se sent a l'ambient. La gent frisa per anar a sopar i celebrar el cap d'any.

Ja són les dotze. Tothom prenent-se les uves, seguint les campanades d'allà on vol i brindant amb xampany, fent els típics bons propòsits i mirant de passar-s'ho tant bé com sigui possible, desitjant que el 2011 sigui millor que el 2010, cosa que no hauria de ser especialment difícil.

Matí del dia 1. Els carrers força deserts, amb restes de les celebracions de la nit anterior. Alguns, encara continuen la festa. Altres, han anat a veure sortir el sol. La majoria, tracten de dormir una estoneta abans del dinar.

Dinar. Molts cops en família. Una altra celebració gastronòmica, com si n'hi hagués poques aquests dies.

Per la tarda, la vida es torna a reactivar. Els bars i restaurants -no tots- tornen a obrir i la gent torna a envair els carrers. Sembla que si no haguessin tingut prou de celebracions, encara.

Nit. Una bona mostra de la societat puigcerdanesa omple el Casino Ceretà per gaudir del Concert d'Any Nou, organitzat per Joventuts Musicals de Cerdanya. Afortunadament, força ple i amb la gent amb ganes d'esbargir-se una estona i de començar l'any nou amb música. Amb una bona orquestra i una bona soprano, ens van delectar amb valsos i peces típiques d'aquestes dates, així com amb àries d'opereta, que és el que toca per Any Nou.

I dilluns, molta gent torna a la feina. Ja només queda la Nit de Reis i la conseqüent festassa del dinar de Reis. Després vindran les rebaixes, les dietes i la pujada del gener...

1 Comments:

At 3:01 p. m., Anonymous Anònim said...

Suposo que et referies a la nit de reis, oi?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home