03 de juliol 2008

Bellver: continua la nit màgica

Dissabte dia 28 de juny vam poder assistir a una nova edició de la Nit màgica de la poesia de Sant Serni de Coborriu, a la vall de l'Ingla, a Bellver de Cerdanya, organitzada per l'Ajuntament d'aquest municipi i amb la col·laboració imprescindible del Grup Teatral de Bellver.

És una bona notícia. L'any passat, amb el canvi de l'equip de govern, semblava que aquesta activitat passaria a millor vida. Afortunadament no ha estat així i l'Ajuntament ha continuat confiant en el Grup Teatral de Bellver per organitar aquest acte tan meravellós.

A la petita església romànica de Sant Serni de Coborriu, vam poder escoltar textos de viatgers que han visitat les terres cerdanes des de fa segles, amb motivacions i visions ben diverses. Les lectures eren amenitzades amb interludis musicals, a càrrec de dues noies de l'Escola de Manxaires del Pirineu, amb els seus acordions.

En acabar l'acte, vam poder gaudir d'una magnífica foguera sota la volta estelada, en una nit d'estiu esplendorosa, menjant coca i bevent moscatell a galet, mentre les acordionistes acompanyaven aquests màgics instants amb tonades populars pirinenques.

Mentrestant, els assistents, que ja ens coneixem d'altres anys, anàvem xerrant animadament sobre qüestions diverses.

Trobo que falten actes com aquests a la nostra comarca. Són relativament fàcils d'organitzar, econòmics i molt íntims i ens permeten gaudir del patrimoni, la música, la natura i la poesia a l'hora. Què més es pot demanar?