27 d’abril 2007

És la bola de cristall

Encara hi ha coses que em sorprenen de la premsa escrita. En aquest cas, he trobat una perla deliciosa a la revista gratuïta mensual De Pànxing del mes de maig, que ja ha sortit.

Resulta que parlen del Cerdà de l’Any, un guardó que es lliura dissabte dia 28 d’abril (demà al vespre) al Casino Ceretà, amb posterior sopar a l’hotel Bellavista de Bellver. Enguany, el guardó ha recaigut merescudament sobre en Quim Bosom, molt conegut a Puigcerdà i a Guils. Fins aquí tot correcte.

Però és que De Pànxing va més enllà. Suposant que la revista correspon al número d’abril, ens parla de l’acte del Cerdà de l’Any com si ja hagués passat. Fins i tot diu qui “va assistir” i que “va ser un gran èxit”. Per favor! Quines penques! Això no és periodisme ni és seriós.

Com pot una persona dir que un acte que encara no ha succeït ha estat tot un èxit? I si no ho és? I si alguna de les persones que tenen anunciada la seva presència no hi pot anar a darrera hora? I si –preguem per a que no- s’ha de suspendre l’acte a darrera hora pel motiu que sigui?

Però res d’això sembla preocupar al redactor de la notícia, perquè ell té un artefacte del qual la resta de mortals no disposem: d’una bola de cristall per poder veure el futur. Ell ha albirat el destí dins de la bola i ha vist, amb tota claredat, que l’acte del Cerdà de l’Any d’enguany ha estat tot un èxit.

Des d’aquí li voldria demanar si em pot fer un favor, senyor popietari de la bola de cristall: tindríeu l’amabilitat de passar-me la combinació guanyadora de l’Euromillón d’aquesta setmana? És que em faria il·lusió que em toqués, sabeu?

Clar que, deu ser una moda o un nou estil de donar notícies. Al darrer full d’informació municipal de cultura, s’afirmava taxativament que a les activitats que s’organitzarien al llarg del dia per als nens, aquests es divertirien d’allò més. Caram! Més gent amb bola de cristall. Hauré d’aconseguir la meva. Potser en regalen en algun lloc i nosaltres no ho sabem. Ho haurem d’esbrinar.

1 Comments:

At 1:00 a. m., Anonymous Anònim said...

podrien haber donat el resultat de les municipals i ens estalviem la campanya i veure al Planella tots els dies per la tele.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home