25 d’agost 2006

Graellada amb dioxines

Enguany es fa la tercera edició de la cremada de carrosses de la Festa de l'Estany. Sembla ser que la iniciativa va partir per donar solució a què fer amb les restes de carrosses de la Festa de l'Estany. La primera cosa que em ve al cap és, quin problema hi havia amb portar les restes al lloc que li pertoca, és a dir, a la deixalleria? Vaja, allò que fem tots els que volem eliminar trastos i andròmines.

Però no, sembla que aquí volíem fer una cosa amb més ressò. Una mena de "vull i no puc" de la cremà de les Falles de València. No sé, sincerament crec que la iniciativa es passa d'original.

D'altra banda, en comptes de conservar aquelles carrosses guanyadores o especialment ben fetes, sembla més adient lliurar les despulles al foc purificador i fer desaparèixer la feina de molts dies sota les flames de finals de l'estiu. No sé, digueu-me perepunyetes, però no m'acaba de convèncer. Ho veig com un símptoma d'allò que no rutlla bé a la Vila.

Però el més original de tot és voler convertir aquest acte en una festa. I el millor, fer una graellada a prop de les flames on es cremen les carrosses. No sé de qui ha estat la idea però permeteu-me que faci una mica de memòria. Resulta que les carrosses han estat construïdes amb productes, molts dels quals són tòxics i no es poden cremar. Entre ells, la major part de pintures.

Així, potser si féssim una analítica del contingut de la carn de la graellada potser trobaríem dioxines i tot tipus de substàncies tòxiques i molt perilloses que no són dignes de cap àpat. En conseqüència, recomano als assistents que s'abstinguin de caure en la tentació de la carn si troben que les flames purificadores es troben massa properes al menjar. La seva salut els ho agrairà.

1 Comments:

At 10:16 a. m., Anonymous Anònim said...

El problema amb les dioxines es que són molt volàtils i contaminen molt. A part de contaminar els aliments de la graellada, els assistents respiran un munt de porqueria tòxica i potencialment cancerígena. Una contaminació que a més, ens afecta a tots els habitants de Puigcerdà. És per això que dubto molt que sigui legal aquesta "cremada de carrosses".

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home