21 de març 2012

Moviments

Dues bones notícies per Puigcerdà i la Cerdanya. D’una banda, Puigcerdà acollirà en breu una delegació de l’Escola Oficial d’Idiomes, concretament, els idiomes francès i anglès. Altrament, aviat començaran les obres per acabar d’asfaltar la variant d’Age.

La veritat és que essent dues coses molt diferents, totes dues feia temps que eren reivindicades pels veïns de la Vila i de la comarca, en general.

La variant d’Age, que l’anterior alcalde va dir que “s’acabaria quan s’acabés” (sic) finalment permetrà evitar passar pel centre d’Age, amb el perill que comporta, sobre tot pels vianants, per un carrer molt estret, de doble direcció i amb pocs espais per que realment hi passin dos vehicles.

D’altra banda, poder disposar d’una delegació de l’Escola Oficial d’Idiomes era una llarga reivindicació cerdana. Ara ja no caldrà desplaçar-se a la Seu d’Urgell per poder estudiar anglès o francès de manera reglada. Caldrà veure quins horaris s’habiliten per saber la transcendència real de la notícia. Sembla que de moment, serà per la tarda, a les aules de l’IES Pere Borrell, a partir de les 17 hores.

Finalment, m’agradaria comentar una altra notícia apareguda a premsa avui i és que l’Ajuntament ha decidit endegar una campanya de sensibilització contra un dels principals problemes estètics que pateixen els carrers de Puigcerdà: els excrements de gos. Esperem que sigui prou efectiva com per reduir aquesta xacra social, tan i tan estesa.

6 Comments:

At 9:10 a. m., Blogger Juan Amaro said...

Enric veo que ha cambiado tu percepción de las cosas en cuestión de horas y eso es positivo. Hace 3 días estabas decepcionado y hoy ves el vaso medio lleno. Y si te soy sincero me extrañó tu anterior escrito pues siendo un hombre que medita sus dichos pense que tenías clara la situación del ayuntamiento, sobre todo la financiera pero tambien el hecho que había - y hay- que poner la casa en orden. Como ves, no todo es negro, no digo que todo se haga bien pero yo esperaría el balance anual para dar mi opinión, además Enric, dentro de tu decepción se te olvidó por ejemplo la gestión llevada a cabo por el señor alcalde para conseguir el resto del dinero para la estatua del general Cabrinetty. No todo es negro Enric, comprendo tus ansias que además son compartidas por muchos vecinos, pero celebro que tus apreciaciones cambien y no pongas todo sólo de un lado de la balanza.

 
At 11:49 a. m., Blogger Joana said...

Guai que passi alguna cosa bona, si més no l'intenció.

 
At 12:08 p. m., Blogger Juli Rio said...

Ara només faltarà arranjar una miqueta la jardineria pública incluit l'arbrat que està fet una merda. La jardineria diu molt de la cultura d'un poble i en aquest cas no diu res...

 
At 2:10 p. m., Blogger Meister said...

Doncs jo exposaré la meva opinió sobre aquestes iniciatives:

1.- Que no en tenim prou de perdre diners públics? Perquè si una cosa està clara és que l'administració pública només sap fer coses completament deficitàries i l'escola d'idiomes no en serà una excepció. On queden els negocis privats de les acadèmies d'idiomes? D'una cosa rendible a petita escala passarem a un pou sense fons i unes quantes persones més a l'atur. D'altra banda, no veig en cap lloc una reclamació "popular" per l'escola d'idiomes fora del Sr. Alcalde i quatre il·luminats més.

2.- Sr. Amaro, des del primer dia que estic en contra de que l'administració pagui alguna part de la famosa campanya per l'estàtua del Cabrinetty. O ho pagava el poble o a prendre vent. L'objectiu era restituir un símbol mitjançant l'aportació popular voluntària, no una part voluntària i l'altra per decret (impostos).

3.- L'il·luminat de la jardineria... Prefereixo que ho encimentin tot i no que m'apugin els impostos per posar quatre floretes. Encara recordo la canya que se li va donar a l'anterior ajuntament per posar floretes a les faroles.

4.- En lloc de tanta campanya de conscienciació i demés tonteries de bona voluntat, si realment es vol acabar amb el problema, es multa a la gent i llestos. PROBLEM: multar vilatans pot significar perdre vots i encabronar el personal. Com sempre, i no és nou, juguen a la puta i la ramoneta i tot de cara a la galeria i al què diran.

5.- La variant d'Age. Com és possible que una obra que porta encallada anys tingui el mateix pressupost que la festa del trinxat? Està tot dit.

6.- Sobre el repartiment de les subvencions a cultura (i demés àrees). Quan un modifica un pressupost aprovat fa 4 mesos per uns i no ho fa pels altres es creen greuges comparatius. Ja s'ha dit: entitats de primera i de segona (o tercera, quarta...).

ADDENDA:
Recomanoa tothom que es llegeixi el següent article: http://www.economiadigital.es/es/notices/2012/03/la_quiebra_de_los_ayuntamientos_27965.php
Quan n'aprendrem a demanar responsabilitats a qui demostri la seva inutilitat en la funció pública? Que no ens desprestigia molt més estar arruïnats que no pas un racó sense flors? Estem tarats o què? Hem perdut el nord?

I per altra banda, un servidor es dedica en la seva nova aventura al bloc a dividir pel nombre de "paganos" les iniciatives de l'administració pública que creu més interessants. Com pot ser que pel fet de viure a Puigcerdà ja devem 18.800€? Els nens a l'hospital ja no neixen amb un pa sota el braç, neixen amb un deute de per vida que no podran pagar.

I l'origen, el culpable, del deute desbocat del nostre ajuntament té nom i cognoms. Aneu a informar-vos dels balanços públics a l'ajuntament i veureu què ha passat.

 
At 2:14 p. m., Blogger Meister said...

Per cert, sort que el nou govern de CiU era un govern de centre-dreta liberal i capitalista. Una mica més i sembla una ONG: fan obres socials i estan mantinguts per diners públics. Jo no hi veig diferència.

 
At 12:00 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

1. Jo crec que l’escola d’idiomes és una reivindicació de força gent. Especialment d’aquells que s’han de deplaçar a la Seu per aquest motiu. Un altre tema és la utilitat pràctica de l’Escola Oficial d’Idiomes, però vaja, això ja és un altre tema.

2. La primera estàtua del general Cabrinetty es va sufragar per qüestació popular. Aquest cop, jo crec que sí que l’estat ha de contribuir, perquè va ser l’estat –tot i que en mans dels anarquistes- qui es va carregar l’anterior estàtua i és de justícia que hi contribueixi a reparar el greuge.

3. Tema jardineria: jo també crec que necessitem més verd. Això no és una ciutat. Estem al Pirineu i naturalment que té un cost, com ho té qualsevol manteniment de l’espai públic. Fer coses de ciment perquè són més barates em sembla una mica estret de mires. No volem viure del turisme? Doncs llavors hem de tenir uns espais públics atractius.

4. En el tema dels excrements, opino igual que el Meister: està bé fer campanyes de conscienciació, però crec que cal treure el garrot, que és l’única cosa que acaba essent efectiva.

5. Tema variant d’Age: TOTALMENT D’ACORD.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home