15 de juny 2011

Sopar medieval a la llum de les espelmes

Divendres per la nit vaig anar al Sopar Medieval que organitzava l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. Val a dir que va ser una experiència molt interessant i intensa i que l'organització va ser impecable.

Primer, ens van rebre i per ambientar-nos ens vam posar robes d'aspecte medieval a sobre. Després, ens van fer passar a l'Arxiu, que estava decorat amb motius medievals. Immediatament, vam passar a la sala d'actes que estava habilitada com a menjador, amb taules i bancs de fusta.

A les taules teníem un petit bol per posar el menjar, amb coberts de fusta. He de dir que el menjar que ens van servir va ser abundant i molt gustós i va anar acompanyat d'explicacions, a càrrec de l'historiador Carles Gascon. També van gaudir d'acompanyament musical i coral.

La jornada es va cloure amb una visita guiada per les instal•lacions de l'Arxiu, a càrrec de l'Arxiver, en Júlio Quílez, qui va lligar passat i present amb una magnífica explicació.

Vull donar-los des d'aquí les gràcies per aquesta jornada tan meravellosa i reeixida i espero que l'any vinent es torni a repetir. Iniciatives com aquestes demostren que amb treball i imaginació es poden fer coses molt interessants sense gran dispendi de recursos.