19 d’abril 2011

Re, home, re

S'apropen les eleccions municipals i molts de vosaltres us preguntareu qui les guanyarà i fins i tot què faran els futurs guanyadors quan arribin al poder. Doncs sense tenir cap bola de cristall, us ho puc dir ràpidament què faran: res.

No perquè no vulguin, és clar, sinó perquè les arques municipals estan més buides que un rebost després que hi hagi passat una plaga de rates. A més a més, tenim un nivell tal d'endeutament, que els propers dos anys no podrem demanar ni un euro als bancs. Això comptant que hi hagués algun que ens els volgués deixar.

Amb aquesta situació, em pregunto: calia fer tantes places noves, en un parell d'anys? No es podien haver espaiat una mica més? Per què tanta plaça nova, d'estètica força discutible i tan pocs arranjaments de carrers i carreteres, que foten pena amb la de sots que tenen?

No hauria estat millor deixar alguna cosa a les arques municipals? Doncs sembla ser que no. L'important era gastar-s'ho tot. En la línia ja iniciada per les administracions d'en Joan Carretero, no s'ha mirat pel futur i s'ha tirat pel dret, sense preveure res ni pensar les coses seriosament.

Els propers inquilins de l'Ajuntament, siguin els mateixos que porten ocupant la casa de la Vila des de fa vint anys, siguin uns altres de nous, no tindran marge per fer res. De fet, gairebé podríem prescindir de l'Ajuntament els propers dos anys, que almenys estalviaríem uns bons calerons en personal.

En fi, serà el que hagi de ser, però si algú espera canvis, ho té magre, perquè els canvis solen requerir calés i no n'hi haurà durant una bona temporada. Doneu-li les gràcies als darrers gestors, que tan bé han tractat els nostres diners i el nostre patrimoni...