09 de març 2011

Mr. Scrooge

Un any més, diferents pobles i viles cerdanes ens han tornat a passar la mà per la cara, tot demostrant-nos com s'organitza un Carnestoltes. A Puigcerdà, si no fos per la tradicional i molt reeixida rua que organitza l'Escola Alfons I, no tindríem absolutament res.

A Alp tenen el seu Carnestoltes, a Montellà la seva rostita i a Bellver el Carnestoltes tradicional del Pirineu, que és l'enveja de tot cerdà que tingui una mínima sensibilitat cultural i folklòrica.

Però a Puigcerdà sembla que la gent està massa ocupada fent calerons a les botigues o descansant de ves a saber quins esforços sobrehumans com per organitzar un carnestoltes mínimament digne.

És evident que, a títol particular, sí que hi ha puigcerdanesos que celebren el Carnestoltes, generalment de nit i en alguna discoteca o bar musical, però no és ben bé el mateix. Ja us dic, no cal anar a Sitges, a Solsona o a Barcelona per veure espectacles interessanto per gaudir de la festa.

Però en fi, no sé què passa a Puigcerdà amb les festes que sembla que la gent els tingui al•lèrgia i només siguin una excusa per vendre més. A molts d'aquests Scrooges els haurien d'haver llegit de petits el conte de Nadal de Dickens.

3 Comments:

At 7:30 a. m., Anonymous Anònim said...

et dono la raó sobre el carnaval tradicional a Bellver, és tot un espectacle digne de veure.
El vaig veure per primera vegada aquest any, per recomanar-lo a seguidors/es de "lo tradicional".
Un 10 per Bellver!

joan

 
At 11:25 p. m., Anonymous Anònim said...

Estic totalment d'acord amb tu. Aquí a Puigcerdà no es celebra gens o casi gens el carnestoltes, és més, el que fan els de l'Alfons I no el puc veure mai perquè treballo. S'hauria de fer una rua com cal i que la poguèssin disfrutar tots els habitants.

 
At 6:20 p. m., Anonymous Anònim said...

Enric a l'aroma ens disfressem cada ANY d'un tema d'actualitat del poble i a part de venir molta gent a veuren's ens ho passem molt bé i riguem molt. Estàs convidat a venir l'any que bé si es que encara hi som. Salutacions

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home