19 d’abril 2011

Els exèrcits de la nit

Sabia que si em ficava en temes polítics podria sortir-ne escaldat, però també sabia que si em ficava en contra de temes esotèrics, llavors la reacció seria mil cops més furibunda.

Isaac Asimov, escriptor molt reconegut i racionalista empedreït, ja ho deia: us qualificava "d'exèrcits de la nit". No patiu, tothom té un passat. Jo fa molts anys també creia en forces ocultes, energies, etc, etc, etc. Per sort vaig descobrir a temps que tot això era un cúmul de despropòsits. Que no hi havia cap fonament racional i que generalment, qui hi havia al darrere, era gent que se n'aprofitava econòmicament dels més desafavorits, d'aquells que s'empassaven aquestes coses.

Naturalment, els exèrcits de la nit es disfressen de tolerància, però ells et claven la destral en quant es descuides. Parlen de "seny" aplicant-ho a coses que no s'empassaria cap persona amb dos dits de front i per descomptat reclamen igualtat per al seu credo.

Però no tot és igual de respectable. No posaré exemples, però no totes les creences són igual de respectables, això ja ho sabem. Jo crec en la ciència i en la raó. També crec en el simbolisme. I no tinc res en contra de les religions pacífiques o de les creences basades en el respecte mutu.

Però quan els "creients" et surten que "si escopeixes merda des d'un bloc", que "ets un ignorant", "que no tens ni idea i que t'informis", el que estan dient és que ells estan en possessió de la veritat i tu no. I aquí s'acaba tota discusió raonable. Perquè discutir racionalment en aquests termes, esdevé del tot impossible.

Jo he demanat que es respecti un símbol com és el monòlit de la plaça dels Herois, que no va ser concebut com cap obelisc pletòric de línies de força i d'energia, sinó com un record a uns combatents. Ens pot agradar o no, però no ho desvirtuem.

Si voleu fer un acte a favor de la pau, la meditació o el que sigui, teniu tot el dret a fer-lo, però de la mateixa manera que jo no em posaré a la porta de casa teva a tocar una gaita a les tres de la matinada -perquè et podria molestar- també us prego que deieu el monòlit dels Herois en pau. Tant costa d'entendre?

17 Comments:

At 6:11 p. m., Blogger Meister said...

En la línia, per què no dediqueu la col·lecta popular per l'estàtua del Cabrinetty a fer un obelisc alternatiu per no ferir sensibilitats? Segur que seria més barat... i menys polèmic quan algú se li acudeixi de maquillar l'estàtua per celebrar el dia de l'orgull gai, cosa molt poc respectuosa i indecent on les hagi.

 
At 11:51 p. m., Blogger MCRR psicologia said...

Enric, et creia una persona més intel·ligent, però veig que les meves paraules aquesta tarda no han servit absolutament de res....

Crec que confons l'ESOTERISME amb les terapies complementàries...
Em sembla que queda palès que nosaltres hem dit al teu bloc que si algú es sentia ofès ho lamentavem, però en cap moment allà es va nombrar cap nom ni cap persona, és més es va fer tot en silenci....

Perquè no et fiques amb les persones que hi tiren els petardos, amb la gent que aquesta tarda estava cantant allà amb guitarres, amb els dels bars que s'assenten amb les begudes....????

Pel que et convé bé que demanes informació, en canvi ara no ho has fet....

L'únic que ha parlat de seny has estat tu, per tant no giris la truita.

Les més de 300 persones que van passar per la Fira, els ponents que van impartir les conferències, o les persones que van fer la meditació en el "teu símbol" crec que es mereixen un respecte, que no han rebut precissament en el teu primer escrit.
Cito:
"He quedta sobtat que aquest darrer cap de setmana, un grup de persones suposadament adultes han fet un "ritual" davant de l'"obelisc egipci" (sic) de la plaça dels Herois per no sé quina bestiesa d'energies i tal."
"Sisplau! Una mica de seny! "
"Clar que per a vosaltres, l'única cosa sagrada són els vostres símbols i la vostra xerrameca. Els símbols dels altres no cal respectar-los, cosa que demostra quin tipus de persones sou. Vosaltres que reclameu tolerància, sou els més intolerants de tots."

Si tu t'has sentit ofès, pensa que és el teu mirall el que et respon.

La propera vegada que es volgui fer un acte et demanarem explicitament a quin lloc de la Vila es pot fer.... que no sigui al monòlit, ni davant l'estàtua del Cabvrinetty, ni sota el campanar.... ja ens indicarà una persona experta com tu a on es poden realitzar actes de RESPECTE a la Natura, la MAre Terra i la PAU del món

 
At 10:22 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

>Enric, et creia una persona més intel•ligent, però veig que les meves paraules aquesta tarda no han servit absolutament de res....

No, més que res perquè aquest escrit l'he penjat abans de parlar amb tu aquesta tarda. Pel que fa a que em creies més intel•ligent, és una altra manera de dir-me tonto. Sort que hi ha respecte.


>Crec que confons l'ESOTERISME amb les terapies complementàries...

En absolut. El que crec és que us penseu que la resta dels mortals som idiotes i no sabem distingir una cosa d'una altra. I que consti que no tinc res en contra de l'esoterisme, però parlar d' éssers de llum, energies invisibles, etc, és LITERALMENT esoterisme. Tu li pots dir com vulguis, però això és el que és.


>Em sembla que queda palès que nosaltres hem dit al teu bloc que si algú es sentia ofès ho lamentavem, però en cap moment allà es va nombrar cap nom ni cap persona, és més es va fer tot en silenci....

I pel fet que es faci en silenci ja està tot justificat, oi? Si jo em pixo sobre una tomba també ho faig en silenci però no deixa de ser una cosa lletja.



>Perquè no et fiques amb les persones que hi tiren els petardos, amb la gent que aquesta tarda estava cantant allà amb guitarres, amb els dels bars que s'assenten amb les begudes....????

Perquè no els he vistos. Sinó també ho hauria fet.


>Pel que et convé bé que demanes informació, en canvi ara no ho has fet....

Quina informació exactament hauria d'haver demanat?



>Les més de 300 persones que van passar per la Fira, els ponents que van impartir les conferències, o les persones que van fer la meditació en el "teu símbol" crec que es mereixen un respecte, que no han rebut precissament en el teu primer escrit.

No és pas només de meu el símbol. I el respecte es guanya, no es regala.



>La propera vegada que es volgui fer un acte et demanarem explicitament a quin lloc de la Vila es pot fer....

Ja saps que no cal. Una mica de seny i ja està. Tu més que ningú, ocupant la feina que ocupes, hauries de saber que el monòlit té un significat i un simbolisme per molta gent de la Vila i que és un tema sensible amb el qual és millor no jugar, simplement per respecte. Res més. Si no ho vols entendre, creu-me que em decebràs, perquè és molt fàcil d'entendre.

 
At 2:03 p. m., Blogger Lurcape said...

Barrejar esoterisme i terapies alternatives son dos coses molt diferents; Segurament que molts que no sabeu aquesta diferencia alguna vegada heu pres plantes medicinals.. homeopatia... menjar natural.. heu fet yoga, pilates, quiromassatge, acupuntura...heu pres el sol perque simplement teniu mal dia i us fa sentir millor... esteu a favor dels parts naturals.. etc.. etc.. etc... pordria dir mil coses mes.. Pues tot aixo i tot el que hagi fet una cosa d'aquestes, que es pugi al carro del ESOTERISME.. I per una meditacio que simplement va ser sentarse al ovelisc, i tancar el ulls per pensar que les coses millorin per TOTHOM vosaltres inclosos.... no crec que sigui per aquest revolt... Un saludo

 
At 4:50 p. m., Blogger Francesc Esteban said...

Hola "BRIAR",

només volia comentar-te que a l'article de la Mary Carmen que parla d'aquest tema:

http://cristallsdesanacio.blogspot.com/2011/04/cultivando-la-tolerancia.html#comments

en el qual has deixat la teva opinió, si et fixes, estan les etiquetes (tags), que són:

Etiquetes de comentaris: brujas, esoterismo, Gaia, meditación, mundo, terapias, Terraco, tolerancia

Salutacions!

 
At 6:55 p. m., Anonymous Anònim said...

evidentment, perquè així sabeu on trobar a les bruixes, a les persones esotèriques.... està fet amb tota la intenció del món... precisament pel fet.........

 
At 6:56 p. m., Blogger Sito (Alfons MM) said...

Hola!

Tolerància o seny. Potser necessitem una mica de pausa primer.

Convèncer a algú o intercanviar opinions no té perquè desenvocar en menyspreus personals. Veïns del mateix poble o no, creieu que val la pena arribar a aquests extrems? En la vida, que per cert, hi som de passada, fins que algú ens demostri el contrari. Enriquim-nos i gudim els uns dels altres. I si fem alguna cosa positiva pensem en les sensibilitat que podem ferir. Només és la meva opinió, clar.

Salut!

 
At 7:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Alfons, tienes toda la razón.
Creo que eres la unica persona que ha hablado sin rencor, con respeto y con tolerancia como bien dices

 
At 9:21 p. m., Anonymous Anònim said...

Tinc un dubte....si Teràpies ha demanat disculpes a les persones ofeses d'aquest fet(parlo de l'associació)...no entenc el perquè de tot aquest enrenou. Que si Teràpies , esoterisme, bruixeria...L'ofensa és un fet, per això tota aquesta crítica, lo altre són suposicions, que l'únic que fan és pecar de verborrea.

Hi ha alguna altra cosa que no s'hagi dit?.

Realment tot el que s'ha dit, ho ha portat una meditació al monument de la pça dels Herois??

S'han acceptat les disculpes o encara estem ofesos? Si encara estem ofesos, per què ho estem?

Un observador - Força Barça !!!

 
At 10:07 p. m., Anonymous Anònim said...

Yo fui una de las personas que hizo meditación en el obelisco.Pido disculpas a todas las personas que se sintieron ofendidas.Creo que todos los que estuvimos en aquella meditación no lo hicimos con mala fe,simplemente quisimos rezar por la Paz del Planeta (tan necesaria en estos momentos),que nos equivocamos de sitio,repito pido perdón.Desde luego si llego a saber que se monta toda esta tensión,no se nos hubiera ocurrido.Siempre hay que actuar bajo el respeto para los demás.Espero que si unicamente este hecho ha ofendido a algunas personas acepten mis más sinceras disculpas.
Estoy cansada de que una cosa que pretendia movilizar energia positiva se haya convertido en un campo de batalla.
Gracias.

 
At 1:04 a. m., Anonymous Manso said...

La próxima vez lo hacéis en vuestra "linda" casa o puede que mejor en la escuela de música para vuestras clases de cristaloterapia cobrando, que os pensáis que la gente no se entera. Uso de inmuebles municipales para actividades luctuosas, muy bonito. Y encima mancillando los símbolos de nuestra tierra, mi tierra de adopción. A eso en mi país se le llama corrupción y más por parte de un empleado del propio ayuntamiento. DIMISIÓN DEL REGIDOR DE CULTURA YA.

 
At 2:00 a. m., Anonymous Anònim said...

mmmmm..... a Manso:
Los talleres de relajación con música y cristales los organiza la coral cerdanya canta. el lugar es la escuela de música porque esta es su sede social como consta en sus estatutos. TODOS los socios de la coral asisten a los talleres de forma gratuita y los que no son socios pagan una cifra simbolica de 3 euros por taller que se destinan a pagar dossieres, etc. En el caso de que de estos 3 euros sobre algo, este algo va al fondo de la coral, nadie se lucra y te lo puedo asegurar porque formo parte de la junta directiva del coro. Teràpies complementàries y la Coral Cerdanya Canta no tienen nada que ver la una con la otra, son asociaciones distintas.
Joan

 
At 8:13 a. m., Anonymous PUIGCERDANÉS DE TOTA LA VIDA said...

Manso: con gente como tu las personas de este pais se vuelven racistas!!!
Informate que significa una Asociación sin ánimo de lucro.
La cultura brilla por su ausencia.
Al igual también se lucra la compañia INESTABLE CERETANA DE TEATRE, porque como llena el teatro se forraaaaaaa
También se lucra los de Juventudes Musicales, porque como el concierto del primero de año es carisima la entrada se forrrrrrrraaaaaaaaaa
SOYS UNOS INCULTOS!!!!!
Si no sabeis de que opinais os estais calladitos y vosotros si,quedaros en vuestra casita, porque si os adoptamos teneis que estar agradecidos.

Creo que todas las Asociaciones sin ánimo de lucro de la comarca pueden presentarnos sus papeles diligenciados en la Generalitat: este es el caso del Grup de Recerca de Cerdanya, de JJMM de la Cerdanya, del IECeretans, de la Coral Cerdanya Canta y la COral Capella Santa María y ahora de esta nueva asociación Teràpies COmplementàries de la Cerdanya.

Y tanto que sabes, te invito que desde aqui te metas dentro de la Junta de cualquier asociación para que veas como funcionan y como "se llenan los bolsillos de tu dinero" que asi crees.

 
At 9:58 a. m., Anonymous Anònim said...

Que pena me da que todo esto haya llegado a estos extremos.En primer lugar las personas que vamos a los talleres lo hacemos libremente.Es muy fuerte que se esté acusando como se está haciendo y se hable de corrupción.Repito, que lástima que haya personas como ustedes que confunden las cosas y divulgan barbaridades como las que acabo de leer:CORRUPCIÓN,MANCILLAR,...
Gracias a personas que tiran para adelante asociaciones sin ánimo de lucro,el pueblo puede disfrutar de las actividades que se van haciendo.Pero desde la ignorancia lamentablemete esto no se puede ver.

 
At 3:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Em sembla increïble les ganes de fer mal que té molta gent. Des de el meu punt de vista, l'associació no va tenir mai intenció de provocar molèsties, de fet, al meu pensar no en va provocar cap, tot i què, sempre hi ha gent a qui li agrada buscar els tres peus al gat. Tota persona ha de ser lliure de creure i pensar el que vulgui, i no ser jutjat per aquest fet. La queixa sobre la meditació al voltant del monòlit ja ha estat pal·lesa, per tant, em sembla que no cal aquest afany en voler fer veure a la gent, bruixes on no hi són.

 
At 7:12 p. m., Anonymous Anònim said...

Desde la sombra se vive muy bien. ¡Vivan las brujas pero en el anonimato!

 
At 10:53 p. m., Anonymous Marc said...

De cual sombra hablas????? de la tuya "Anonimo"

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home