06 d’agost 2010

Estufes a l'aire lliure

Us heu fixat que darrerament s'ha poisat de moda d'instal•lar en les terrasses una mena d'estufes de gas amb flama per tal de caldejar l'ambient? Podria entendre-ho en un local tancat per tal d'escalfar el lloc, però fer-ho a l'aire lliure o gairebé és una manera brutal de llançar l'energia a l'atmosfera i d'aprofitar-ne una mínima part.

En una època en què els combustibles fòssils cada cop contaminen més i donen més problemes, estan més cars i contaminen més, en una època en què tots suposadament estem preocupats pel canvi climàtic global, en plena crisi econòmica, aquest malbaratament de recursos ens hauria de fer mal d'ulls a tots.

A més a més, és una simple qüestió de lògica. Si fa fred per estar en una terrassa, doncs no hi vagis i ves a un lloc tancat. Però és clar, es tracta de fer negoci i a la major part de locals, la superfície útil de negoci és molt més gran a la terrassa que s'ocupa d'espai públic que no pas a la del local pròpiament dit.

Així, si cal posar estufes, s'hi posen. Si cal posar para-sols, s'hi posen. I si calgués posar una banda de mariatxis, doncs s'hi posaria. És igual com de ridícul quedi o el malbaratament que suposi. Tot per la pela. En fi, que cadascú s'apliqui el conte.

2 Comments:

At 1:05 p. m., Blogger Joana said...

El primer cop que ho vaig veure va ser a Suïssa va més de 20 anys i vaig flipar i després ho he anat veient per aquí.

 
At 10:24 p. m., Blogger Meister said...

El dia que el gas es posi prohibitiu, generarem estufes a l'aire lliure de biomassa: quatre troncs de la muntanya i foc a terra. Que en som de moderns els cerdans!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home