21 d’abril 2008

L’estany de Rigolisa

Ahir vaig anar a veure el nou estany de Rigolisa. Tot i haver plogut i estar el terra ple de bassals, amb una humitat espantosa i un fred que pelava, el lloc em va agradar força. A primera vista és un munt de terra amb uns arbrets esquifits al costat d’una bassa gran d’aigua, però…

D’aquí uns anys crec que si el lloc es potencia una mica, és té cura d’ell, deixem crèixer els arbres –és a dir, no els robem ni els matem- i es condiciona una mica el terreny, serà un magnífic lloc per passejar i per anar a fer-hi una becaineta.

Ara està a les beceroles, però crec que aquest tipus d’espais és el que necessita Puigcerdà, que té ja massa ciment i quitrà. Necessita de llocs per passejar, d’avingudes amb arbres i de parcs per que els nens juguin i els grans puguem anar a vaguerejar.

Així, cal mirar-se l’indret no amb els ulls del present, sinó de com serà d’aquí una dècada. Recordo que quan es va fer la reforma de l’estany, a primera vista la cosa no prometia gaire. Tot tenia un aire força deslluït. Però més d’una dècada després, la cosa ha canviat notablement i ha tornat a assolir un cert encant.

Esperem que el nou espai que ens ha estat donat tingui una trajectòria similar. És cert que resta allunyat del centre, però tenint en compte que el creixement urbanístic de Puigcerdà s’ha previst per aquella zona, aviat es convertirà –molt em temo- en un espai urbà.

Com a nota particular, la veritat, després d’haver-ho vist, no m’imagino canons de neu artificial per allà…

1 Comments:

At 3:58 p. m., Blogger Juan Amaro said...

coincido plenamente.
será un buen espacio verde y del cual nos sentiremos orgullosos, además del disfrute y uso que podremos hacer de él.
en mi blog de Puigcerdá más tarde haré referencia a los árboles del paseo 10 de Abril, que por cierto están la mayoría brotados.
http://asiteveopuigcerda.blogspot.com/

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home