12 de setembre 2012

Diada històrica


Finalment va arribar l’11 de setembre i he de dir que ha estat un dia històric per la manifestació clarament independentista que va tenir lloc per la tarda, a Barcelona, on un milió i mig de persones es van manifestar pacíficament col·lapsant la capital del país en un ambient festiu i reivindicatiu.

Ara, que els polítics diguin el que vulguin, però a mi no se m’esborraran fàcilment les imatges d’aquesta Diada. Podran fer-nos més o menys cas, però crec que la porta a la independència s’ha obert definitivament i que la tenim molt més a prop del que podia semblar a priori.

Cal molta feina, però, abans de ser un estat més a Europa i a les Nacions Unides. Caldrà convèncer molts indecisos, caldrà empènyer els polítics –que són part d’aquests indecisos- i dir-los que es deixin de tonteries i que anem a per totes, que ja fa massa segles que ens esperem.

Una de les frases que més varen ressonar ahir va ser que “els catalans fa cinc-cents anys que som imbècils. Hem de deixar de ser catalans? No, el que hem de deixar és de ser imbècils!”. Doncs això.

Finalment, com a nota observativa diré que aquest ha estat l’any que més senyeres i estelades he vist a Puigcerdà, tot i que deixa molt que desitjar de les que hi havia en altres poblacions catalanes.