18 de març 2011

Més sobre l'ascensor

Ja tenim inaugurat l'ascensor del Museu. Vull tornar sobre aquest tema, perquè després del debat que hi ha hagut, crec que han sorgit elements de valoració nous que cal tenir en compte.

En primer lloc, es va dir que no es posaven escales mecàniques per dos motius: el primer, la mobilitat per persones discapacitades i el segon, perquè no hi ha tècnics de manteniment d'escales mecàniques a la comarca.

El primer motiu em sembla de prou pes. Ara bé, també em sembla una mica cínic, perquè si una cosa té Puigcerdà, són barreres arquitectòniques i impediments per les persones discapacitades. En part, per la seva complicada orografia i en part, perquè fins temps molt recents, no s'han tingut en compte aquestes consideracions.

El segon motiu cau pel seu propi pes. El dia de la inauguració ja es va veure que un dels dos ascensors no funcionavai que es trigarien no sé quants dies a adobar-los. Total, que encara que tinguem tècnics qualificats a la comarca (suposo), tampoc és que serveixi de gaire cosa.

Finalment, ningú ha rebatut el fet que l'ascensor té un impacte visual enorme sobre la imatge del Museu i sobre la skyline de Puigcerdà vista des de la zona de la Duana. En fi, si fas una truita, suposo que cal trencar uns quants ous i que tot no es pot tenir, però crec que es podia haver fet amb una mica de més bon gust.

I pel que fa a posar parquet a la passarela, sincerament no ho acabo d'entendre. Però en fi, suposo que s'haurà fet per algun bon motiu, no cal ser mal pensats.

Pel que respecta a la utilitat de l'ascensor, aquí sí que he de dir que es tracta d'una infraestructura necessària. Tant de bo algun dia es faci un altre ascensor que comuniqui la plaça d'en Calva amb la plaça de l'Alguer. Puigcerdà té una orografia tal que fa necessari aquest tipus d'equipaments.

Una altra qüestió és si calia invertir una morterada de calés en època de crisi, però entenc que correspon al govern municipal democràticament electe de fixar les prioritats estructurals del municipi. Jo m'hauria esperat una mica i potser hauria arrodonit el projecte amb un altre ascensor, però en fi, millor això que no res.

1 Comments:

At 7:51 p. m., Blogger Unknown said...

Voldria comentar el cas del meu pare, que és una persona discapacitada. Ell disposa d'un vehicle adaptat, així que encara que no viu a Puigcerdà podria ser un candidat a fer servir el nou ascensor del Museu.

Ho faria servir? Si no queda més remei, sí. Pujar al poble en cadira de rodes des del Museu fins a l'hospital o l'ajuntament és factible pero molt poc pràctic.

Que demanaria ell? Com a persona gran i discapacitada que té un vehicle adaptat, disposar de suficients places d'aparcament reservades a prop dels serveis bàsics (ajuntament, hospital...)

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home